Omeleta s houbami a mozzarellou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Omeleta s houbami a mozzarellou Foto:
Omeleta s houbami a mozzarellou
Foto: archiv Galbani

Omelety se dají připravovat na nepřeberné množství způsobů. Variantu s restovanými houbami a mozzarellou si jistě také zamilujete.

Suroviny
vejce 6 ks
čerstvé houby 300 g
mozzarella 2 balení
suché bílé víno 1/2 skleničky
česnek 1 stroužek
pažitka
Postup
1

Houby očistěte a podélně nakrájejte. Pět minut restujte ve větším množství extra panenského olivového oleje spolu se stroužkem česneku. Zalijte bílým vínem a mírně povařte, až se tekutina odpaří. Mozzarellu nakrájejte na tenké proužky. V misce vidličkou mírně našlehejte vejce, žloutky rozbijte, ale do bílků je zamíchejte pouze velmi lehce, aby se omeleta při smažení příliš nevzdouvala.

2

Na pánvi rozpusťte oříšek másla, přidejte čtvrtinu rozšlehaných vajec a dvě minuty smažte při střední teplotě. Poté do středu omelety přidejte čtvrtinu hub a čtvrtinu mozzarelly a omeletu přeložte do tvaru půlměsíce. Nechte smažit při mírné teplotě ještě tři minuty. Stejně pokračujte i při přípravě dalších tří porcí. Omeletu podávejte teplou a posypanou pažitkou.

3

Další recepty a informace ke spotřebitelské soutěži hledejte na www.galbani.cz

Videa

reklama

reklama