Omáčka Cumberland

Doba přípravy:
Omáčka Cumberland  Foto:
Omáčka Cumberland
Foto: Hermína / Prima

Staroanglická omáčka z brusinek a rybízu je ideální k tmavým masům, perfektně doplní například zvěřinu nebo jehněčí, ale hodí se i jako doplněk k paštikám.

Sledujte novou kulinární show Teď vaří šéf! se Zdeňkem Pohlreichem každou neděli od 18.00 na Primě!

Všechny recepty z 10. dílu s tématem OVOCE najdete v novém speciálu, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".

Suroviny
brusinky 3/4 hrnku
rybízová marmeláda 2 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
mletý zázvor
Postup
1

Do hrnce nasypte brusinky (asi ¾ hrnku), asi 2 lžíce rajského protlaku, 2 lžíce rybízové marmelády a lžíci dijonské hořčice. Dochuťte kapkou worcesteru a balsamikového octa a nechte zavařit.

2

Mezitím oškrabejte kůru z půlky pomeranče, nakrájejte ji na drobné kostičky a přisypte do hrnce. Z pomeranče vymačkejte do omáčky šťávu. Chvilku povařte, dochuťte ještě špetkou mletého zázvoru.

3

Omáčku nechte vystydnout a můžete podávat, hodí se ke studeným paštikám a masům, ke zvěřině, apod.

Omáčka Cumberland  Foto:

Omáčka Cumberland  Foto:

Omáčka Cumberland, foto: Hermína / Prima

Videa

reklama

reklama