Okurková limonáda

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 džbán
Okurková limonáda Foto:
Okurková limonáda
Foto: S vášní pro jídlo

Dnešní recept je zaručeně domácí, velmi jednoduchý, a až si ho připravíte, "okurkovou" si jistě zamilujete.

Suroviny
salátová okurka 1/2 ks
šťáva ze 4 velkých citronů
cukr 5 lžic
voda 1 dl
perlivá minerálka 2 l
led
Postup
1

Připravte si vysokou nádobu, v níž se dá pohodlně mixovat ponorným mixérem, a plátýnko.

2

Pokud chcete limonádu jemnější barvy, okurku oloupejte, pro svěží zelenou ji nechte i se slupkou.

3

Salátovou okurku nakrájejte na větší kostky a spolu s citronovou šťávou, cukrem a deci vody přidejte do vysoké nádoby. Ponorným mixérem vše rozmixujte najemno a přes plátýnko přeceďte, aby mixovaná okurka zůstala v něm a šťáva zvlášť.

4

Vzniklý základ limonády nalijte do džbánu, přidejte led a zalijte perlivou vodou. Podávejte s plátky okurky a citronu.

Okurková limonáda 2 Foto: Okurková limonáda; foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama