Oklahomská vepřová žebírka

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Oklahomska veprova zebirka_Fotor Foto:
Oklahomska veprova zebirka_Fotor
Foto: All

Správná grilovačka se neobejde bez žebírek. Ta vepřová jsou plná šťávy a kořeněná chuť jim dodá nebývalý šmrnc.

Suroviny
vepřová žebra 1 kg
Kořenicí směs:
cukr krystal 2 lžíce
přírodní cukr krystal 1 lžíce
sladká paprika 1 lžička
uzená nebo obyčejná sůl 1/2 lžíce
chilli koření 1 lžička
římský kmín 1 lžička
malá cibule 1 ks
bílý pepř 1 lžička
čerstvě namletý černý pepř 1 lžička
Postup
1

Krystalový a přírodní cukr, papriku, sůl, chilli koření, římský kmín, cibuli a oba druhy pepře rozmixujte.

2

Stáhněte blánu, která je na žebírkách ze zadní strany, a případně odkrojte přebytečný tuk. Žebírka obalte v kořenicí směsi. Přikryjte je a nechte uležet v ledničce nejméně 2 hodiny, lépe přes noc. Asi 30 minut před grilováním je vyndejte z ledničky, aby maso došlo do pokojové teploty.

3

Gril rozpalte na 150–170 °C. Grilujte nepřímou metodou. Uhlí rozhrňte tak, abyste hlavní žároviště přenesli k okrajům grilu, u plynových a elektrických grilů rozpalte pouze polovinu či okrajové části. Vložte žebírka a pod poklopem grilujte 5 až 6 hodin, každé 2 hodiny maso obraťte. Jakmile půjde maso snadno oddělit od kostí, je upečené a můžete je ihned podávat.

 

Oklahomská vepřová žebírka Foto:

Oklahomská vepřová žebírka, foto: Marek Bartoš

Další recepty z nové kuchařky Zdeňka Pohlreicha Grilování najdete v novém letní čísle časopisu Prima FRESH, který je v prodeji od 11. června.

Prima Fresh grilování Foto:

Článek

Prima FRESH léto 2015  Foto:

Užijte si léto s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Uteklo to jako jarní deště a právě vychází zbrusu nové letní číslo časopisu Prima Fresh, které je plné skvělých receptů a nápadů, jak si užít léto.
Videa

reklama

reklama