Ohnivák s pečenými paprikami a slunečnicovými semínky

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Ohnivák s pečenými paprikami a slunečnicovými semínky  Foto:
Ohnivák s pečenými paprikami a slunečnicovými semínky
Foto: archiv Sedlčanský Hermelín

Pro ty, co to mají rádi ostré, máme recept na výborné grilované sýry plněné paprikovou směsí. Nelitujte trochu delší přípravy - výsledek vás přesvědčí, že to za to opravdu stálo :)

Suroviny
Sedlčanský Ohnivák na gril 4 ks (1 balení)
koření ohnivák (součást balení sýrů)
červené papriky - kapie 8 ks
slunečnicová semínka 1 hrst
čerstvá hladkolistá petržel, nasekaná 1 hrst
česnek 1 stroužek
sůl a čerstvě namletý pepř
sušené chilli vločky
Postup
1

Papriky podélně rozpulte, odstraňte z nich semínka. Papriky takto připravené položte slupkou navrch na plech vyložený pečicím papírem, zakapejte je olejem a pečte při 180 °C dozlatova, asi 20 minut. Můžete je i ogrilovat.

2

Poté slupku sloupněte a spolu se semínky, petrželkou, česnekem a chilli vločkami rozmixujte tyčovým mixerem. Podle potřeby zřeďte olejem a dochuťte solí a pepřem.

3

Hermelíny podélně rozkrojte a naplňte směsí. Posypte kořením a zabalené v alobalu grilujte asi 8 minut.

Ohnivák s pečenými paprikami a slunečnicovými semínky  Foto: Ohnivák s pečenými paprikami a slunečnicovými semínky

Videa

reklama

reklama