Martina Čerňanská

Oháňka na červeném víně

Moje hodnocení
8x

Maso z hovězí oháňky je velmi dobré a nehodí se jen na silnou polévku. Zkuste ho pomalu dusit s červeným vínem a zeleninou. Na konci na vás bude čekat nebeská dobrota s křehkým masíčkem.

6 porcí
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kousky oháňky obalte v mouce a přebytečnou mouku oklepejte. V hrnci se zesíleným dnem rozehřejte olivový olej na 160 °C. V hrnci opékejte oháňku dohněda – maso přidávejte postupně ve várkách tak, aby se ve šťávě nedusilo, ale opékalo. Potom maso dejte stranou a opečte ve stejném hrnci mrkev, celer, cibulky a česnek (asi 10 minut). Můžete přidat olej, pokud to bude potřeba.
  2. Potom vraťte k zelenině do hrnce maso, přidejte bobkový list, červené víno, vývar, vmíchejte bylinky a ochuťte solí a pepřem. Přiklopte pokličkou a na sporáku vařte na mírném ohni 3–4 hodiny. Občas se podívejte, a když bude nahoře plavat tuk, tak ho vyberte naběračkou. Tohle jídlo můžete nechat vařit přes noc, ale maximálně na 160 °C.
  3. Všechny tekutiny by se měly zredukovat na hustou a silnou omáčku.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Martina Čerňanská


Přečtěte si také

Recepty