Burgery plněné gorgonzolou s grilovanou nektarinkou Foto:
Japonci rozeznávají kromě čtyř klasických chutí (sladká, kyselá, hořká a slaná) i pátou – umami. Jestli ji chcete také objevit, tenhle výrazný burger vám k tomu snadno pomůže.
Vývar s maultaschen Foto:
Švábské plněné taštičky asi spíš znáte pod názvem maultaschen. Jsou to vlastně takové německé plněné ravioli, které se podávají restované na másle nebo třeba v polévce.
Telecí játra v rajčatové šťávě Foto:
Játra patří k největším delikatesám, ale pozor! Ne každý recept jejich nezaměnitelnou chuť dokáže podtrhnout tak, aby z nich učinil opravdovou pochoutku. V tomto případě si ale opravdu pochutnáte....
Semínkový chleba  Foto:
Pokud jste si letos předsevzali omezit pečivo (a tak trochu urychlit hubnutí do plavek), tenhle chleba vás nadchne. Vlastně to chleba není, vzhledem a chutí spíše připomíná obří müsli tyčinku plnou...
Pečený chřest s camembertem Foto:
Pokud jedete na vlně vegetariánských pokrmů, zkuste tento recept na pečený chřest. Možná tomu nebudete věřit, ale pomerančová šťáva s medem ho skvěle doplňuje...a rozpečený camembert je k tomu prostě...
Borůvková smoothie bowl Foto:
Smoothie bowl nebo-li husté smoothie do misky je hit poslední doby. Rozmixované ovoce je plné vitaminů a antioxidantů a k snídani se díky tomu skvěle hodí. Zvlášť když ho doplníte zdravými semínky.
Třešňová bublanina  Foto:
Asi není známější a rychlejší letní moučník. Předpisy na těsto se ovšem velice různí, od baculatých po útlé a vláčné, podobné francouzskému clafoutis. Co se ovšem nemění, je náplň – bublanina je...
Špagety all´amatriciana  Foto:
Ikona italské kuchyně se zrodila před mnoha staletími v městečku Amatrice, které leží v hornaté krajině Lazia. Charakteristické jsou pro něj ovčí sýr Pecorino Romano a guanciale – nasolený vysušený...
Medový dort "včelí bodnutí" Foto:
Říká se mu "bienenstich" nebo "bee sting cake" a původem je z Německa. Ke svému názvu přišel dost jednoduše. Cukráře, který tento dort vynalezl, píchla při jeho pečení včela. :P...
Krémová tomatová polévka Foto:
Zapomeňte na mdlou chuť tomatové polévky ze školní jídelny. Přetvořte ji v kulinářský požitek, na který žádný z vašich hostů jen tak nezapomene. Prozradíme vám tajný italský recept, jak toho docílit.
Videa

reklama

reklama