Newyorský obědový detox salát

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Newyorský obědový detox salát Foto:
Newyorský obědový detox salát
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Tradice sytivých, ale přesto lehkých obědových salátů je stále silnější. Tento momentální hit plný šťavnaté jarní cibulky s velkou nadějí na přestup k veteránům se inspiroval jinou slovutnou tradicí, salátem Waldorf. Tím lépe.

 

Suroviny
křupavá červená jablka (červený Delicius nebo Reneta), zbavená jádřince a nakrájená na plátky 1,5 cm 2 ks
tekutý med
zrnka hroznů bez peciček, rozpůlená 150 g
jarní cibulky nakrájené na šíkmé plátky 4 ks
řapíkatý celer, nakrájený na šikmé plátky 2 řapíky
malý římský salát (jen srdíčko), propláchnutý a natrhaný na kousky 1 ks
vařené nebo pečené kuřecí maso bez kůže, natrhané na kousky 300 g
opražené a rozdrcené vlašské ořechy 1–2 lžíce
snítky bylinek na ozdobu
Zálivka:
bílý jogurt 200 g
česnek, rozdrcený 1 stroužek
jablečný ocet 1 lžíce
dijonská hořčice 1 lžíce
sůl a čerstvě namletý pepř
nadrobno nasekané bylinky
Postup
1

Plátky jablek promíchejte ve velké míse s citronovou šťávou a medem. Přidejte zrnka vína, nakrájený celer, cibulku, salát a kousky kuřete a promíchejte.

2

Na zálivku promíchejte jogurt, česnek, ocet, hořčici a bylinky. Zálivku osolte a opepřete. Přelijte salát v míse a dobře promíchejte. Posypte nasekanými ořechy, případně bylinkami a podávejte.

Článek

Panzanela s pečenými rajčaty Foto:

20 receptů na saláty, které servírujte jako hlavní jídlo

Léto je období, kdy máme přirozeně chuť na lehčí pokrmy plné zeleniny a k večeři si rádi děláme oblíbené saláty. Pokud je ale servírujeme jako hlavní jídlo, měly by kromě...

Článek

Je libo salátek? Foto:

Saláty k večeři: Jsou svěží, zdravé a nebudete mít po nich hlad

Syrová zelenina se po zimě opět naplno vrací do našich jídelníčků. Využijte prvních vlaštovek v obchodech a na trzích a umíchejte si k večeři salát, za který vám váš...
Videa

reklama

reklama