Neuvěřitelné pyré z hrášku

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Neuvěřitelné pyré z hrášku Foto:
Neuvěřitelné pyré z hrášku
Foto: Když vaří táta

Hrášek je skvělý do polévek nebo jako příloha k masu. Ale zkuste z něj připravit tohle nezvyklé pyré na topinky a budete rázem do této zeleniny zamilovaní. Je to zkrátka neuvěřitelně dobré.

Suroviny
hrášek (nejlépe čerstvý, ale může být i mražený) 400 g
čerstvá máta, otrhané lístky 1 malý svazek
čerstvý sýr pecorino, nastrouhaný + trochu navíc k podávání 50 g
vymačkaná šťáva z 1 citronu
sůl
čerstvě namletý černý pepř
česnek, neoloupaný, rozpůlený 1 stroužek
sýr mozzarella z bůvolího mléka 2 menší koule
selský chléb 4 krajíčky
Postup
1

Hrášek spolu s mátou dejte do kastrůlku, zalijte asi 100 ml vody, zakryjte a vařte doměkka. Stačí tak 5 minut. Slejte vodu a přesuňte směs do misky. Přidejte sůl a vše společně rozmělněte vidličkou. Můžete použít i kuchyňský robot a směs rozmixovat, ale lepší je směs připravit ručně.

2

Do rozmělněné směsi přidejte několik lžic olivového oleje, nastrouhaný sýr pecorino a asi ¾ citronové šťávy. Promíchejte. Pokud je směs příliš tuhá, přidejte olivový olej. Dochuťte solí a čerstvě namletým pepřem.

3

Krajíčky chleba opečte na pánvi dozlatova a každý potřete rozřízlou stranou česneku.

4

Na každý krajíček chleba dejte hráškové pyré a navrch položte polovinu koule mozzarelly. Nakonec každou porci zakápněte olivovým olejem, posypte nastrouhaným pecorinem a můžete podávat.

Když vaří táta

Když vaří táta

Martina Polačka můžete znát z televizního pořadu Když vaří táta. Ve stejnojmenné kuchařce najdete více než sto jednoduchých a vyzkoušených receptů, které se hodí pro všechny příležitosti.

A co víc, Martina baví vařit s dětmi. Objevte spolu s ním vášeň ke gastronomii nejen ve svém, ale i v dětském srdci. Vařte, a hlavně se u toho bavte!

 

Videa

reklama

reklama