Nepečený tvarohový dort s letním ovocem

Doba přípravy:
Počet porcí: 16
Nepečený tvarohový dort s letním ovocem Foto:
Nepečený tvarohový dort s letním ovocem
Foto: isifa.com

Odlehčené tvarohové zákusky jsou zvlášť v létě velmi oblíbené. Tento oceníte pro jeho snadnou přípravu a efektní výsledek. Kromě ovoce mu dodá na přitažlivosti ozdoba z mandlí s karamelem.

Suroviny
na čokoládový korpus:
poleva z hořké čokolády 150 g
na krém:
želatina 6 plátků
tvaroh 600 g
šťáva a kůra z 1 bio citronu
cukr 50 g
vanilkový cukr 1 sáček
šlehačka 200 ml
jahody 125 g
borůvky 125 g
kromě toho:
cukr 100 g
loupané mandle
jednotlivé jahody a borůvky
Postup
1

Polevu nařezejte na kousky a v misce ji nad horkou lázní rozpusťte. Nechte ji trochu zchladnout. Dno pečicí formy (26 cm v průměru) vyložte pečicím papírem, posypte ho kukuřičnými lupínky a přes ně přelijte čokoládu. Pak ji dejte asi na 1 hodinu do lednice odležet.

2

Želatinu namočte na 5 minut do studené vody. Promíchejte tvaroh s citronovou kůrou, šťávou, cukrem a vanilinovým cukrem. Dvě lžíce ze směsi odeberte do malého kastrůlku a za stálého míchání ohřejte. Vyždímejte želatinu, nechejte ji rozpustit v ohřátém krému a pak vše plynule vmíchejte do zbývající tvarohové směsi.

3

Šlehačku vyšlehejte dotuha a vmíchejte do krému. Jahody a borůvky omyjte, očistěte, trochu pokrájejte a vmíchejte do tvarohového krému. Ten pak vylijte na zchlazený korpus ve formě, uhlaďte a nechejte v lednici 2–3 hodiny odpočívat.

4

Nechejte na pánvi zkaramelizovat cukr do světle hněda. Mandle lehce potřete olejem na hliníkové fólii, přelijte karamelem a nechte ztuhnout.

5

Karamel s mandlemi nalámejte na malé kousky, dort opatrně přendejte z formy na dortový talíř. Posypte karamelem a ozdobte jahodami a borůvkami.

Videa

reklama

reklama