Nepečený cheesecake s mandlovým likérem

Doba přípravy:
Počet porcí: 12
Cheesecake s mandlovým likérem - Obrázek 8 Foto:
Cheesecake s mandlovým likérem - Obrázek 8
Foto: All

Vyzkoušejte oblíbený nepečený moučník v Markétině verzi – ochucený krémovým likérem.

Suroviny
máslo 100 g
bebe sušenky 250 g
krémový čerstvý sýr 600 g
mandlový likér 25 ml
strouhaná čokoláda na ozdobu 1 dávka

Máslo rozpusťte v kastrolku a zalijte jím rozdrcené sušenky. Dobře promíchejte, aby se máslo rovnoměrně vsáklo do nadrcených drobků. Směs důkladně natlačte do dortové formy tak, aby se pokrylo celé dno a vytvořily se nízké okraje. Dejte na hodinu vychladit do lednice.

Mezitím si připravte náplň. Jemně prošlehejte krémový sýr s mandlovým likérem a cukrem. Potom jemně, ale důkladně promíchejte s našlehanou šlehačkou. Hotovou směs rozprostřete na připravený vychlazený korpus ze sušenek.

Dort nechte chladit v lednici alespoň dvě hodiny. Poté vyjměte z formy a před podáváním dozdobte nastrouhanou čokoládou nebo práškovým kakakem.

 

Cheesecake s mandlovým likérem - Obrázek 1 Foto:

 

Tip: Krémový likér dodá moučníku hladkou strukturu a výraznou mandlovou chuť. Můžete použít jakýkoli likér typu Baileys. Vyzkoušejte i jiné příchutě, oříškovou nebo karamelovou.

Poznámka: V originálním receptu na cheesecake se používá čerstvý sýr Philadelphia. Můžete jej nahradit Lučinou, případně ricottou.

 

 

Další novinky a zajímavé tipy najdete na novém facebooku pořadu Božské dorty od Markéty.

Videa

reklama

reklama