Nektarinkový koláč z jogurtového těsta

Doba přípravy:
Nektarinkový koláč z jogurtového těsta  Foto:
Nektarinkový koláč z jogurtového těsta
Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Jednoduchý nedělní moučník k odpolední kávě, perfektní když chvátáte nebo jste pekař začátečník. Jogurtové těsto je notoricky známé, kombinace nektarinek s křupavými mandlemi je ale neotřelá a hlavně moc dobrá. Posuďte sami.

Suroviny
polohrubá mouka (část lze vyměnit za špaldovou) 150 g
vejce 1 ks
kypřicí prášek do pečiva 2 lžičky
rozpuštěné máslo 4 lžíce
vanilkový cukr 1 sáček
špetka soli
bílý jogurt 250 g
nektarinky 4 ks
plátky mandlí
Postup
1

Nektarinky pokrájíme na plátky a dáme stranou.

2

Metličkou nebo ručním šlehačem smísíme jogurt, rozpuštěné máslo, vejce, přisypeme mouku s kypřicím práškem, oba cukry a špetku soli. Vytvoříme konzistentní hmotu.

3

Dortovu formu o průměru asi 25 cm vymažeme máslem nebo vyložíme pečicím papírem, nalijeme do ní těsto, které rovnoměrně rozvrstvíme. Těsto poklademe na plátky pokrájenými nektarinkami a posypeme mandlemi.

4

Pečeme na 180° C asi 20 až 30 minut. Podávat můžeme se zakysanou smetanou.

Nektarinkový koláč z jogurtového těsta  Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

Nektarinkový koláč z jogurtového těsta. Foto: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ

 

FoodloverKdo je Foodlover.cz ?

Jmenuju se Tereza Sychrová a můj blog vznikl v létě roku 2012 z čisté lásky k jídlu, vášně k vaření a potřeby seberealizace jinde než ve škole a v práci.

Foodlover.cz jsem především já – od malička velká milovnice jídla a všeho, co s jídlem souvisí, mimo to v posledních letech také milovnice cestování, studentka práv, asistentka v advokátní kanceláři, nenapravitelný nervák, perfekcionista a rozená pečovatelka o své blízké. Všechno se vším souvisí a tak tyhle moje vlastnosti zároveň hodně utvářejí i podobu blogu.

Videa

reklama

reklama