Nejlepší boršč

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Nejlepší boršč Foto:
Nejlepší boršč
Foto: www.iprima.cz

Kuchař Martin Polačko tvrdí, že ať ruský, polský nebo ukrajinský boršč, každý tam dává něco jiného. Co ale nesmí chybět v žádném boršči, je červená řepa, která mu dodá nezaměnitelnou barvu a chuť.

Suroviny
černý pepř 2 kuličky
nové koření 2 kuličky
středně velká řepa 2 ks
mrkev 1 ks
čtvrt celeru 1 ks
cibule 1 ks
oloupaná rajčata 2 ks
bílé zelí 200 g
máslo 30 g
červený vinný ocet na dochucení
nasekaná petrželová nať na ozdobu
Postup
1

Připravte si tři hrnce. Omyté maso vložte do hrnce se studenou vodou, přidejte bobkové listy, nové koření a pepř. Pomalu vařte, až bude maso měkké.

2

Zatímco se maso vaří, pokračujte v přípravě zeleniny do polévky. Oloupejte řepu a nakrájejte ji na nudličky. Dejte ji do druhého hrnce a podlijte ji částí vývaru z vařeného masa. Vařte, dokud nebude měkká. Kořenovou zeleninu očistěte a nakrájejte na nudličky.

3

Jakmile je maso hotové, vyndejte ho a odložte stranou. Vývar sceďte. Cibuli nakrájejte na malé kostičky a ve třetím hrnci ji orestujte na másle. Přidejte k ní kořenovou zeleninu a vše společně orestujte. Základ zalijte vývarem z masa.

4

Do polévky přidejte nastrouhané zelí, uvařenou řepu, rajčata nakrájená na malé kostičky a vše povařte asi 30 minut.

5

Maso nakrájejte na malé kostky, vložte do polévky a vše společně provařte.

6

Hotovou polévku dochuťte octem a cukrem. Podávejte se zakysanou smetanou a nasekanou petrželovou natí.

Videa

reklama

reklama