Negroni koktejl

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Negroni koktejl  Foto:
Negroni koktejl
Foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Tradiční koktejl vznikl v Itálii asi před sto lety a dodnes je velmi oblíbený. Tvoří ho gin, suchý vermut a sladký červený vermut. Obvykle se zdobí pomerančem, v parném létě se někdy ředí sodou.

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny
led 8–10 kostek
suchý gin 60 ml
Campari 60 ml
italský vermut – Cinzano rosso 60 ml
měsíčky vykrojené z bio pomeranče 2 ks
Postup
1

Do každé sklenice dejte několik kostek ledu. Do šejkru nebo klidně i čisté zavařovací sklenice dejte gin, Campari a sladký vermut (Cinzano rosso) a lehce protřepejte (nemusíte to dělat dlouho, v tomto případě vám jde jen o snadné promíchání tří nápojů).

2

Na led položte měsíček pomeranče a přes něj nalijte do každé skleničky polovinu koktejlu.

Negroni koktejl  Foto: Negroni koktejl , Foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Recept

Koktejl z grepu a vodky Foto:

Růžový koktejl z vodky a grapefruitu

Osvěžující barevný koktejl je pravou výsadou léta. Jeden takový si můžete připravit podle našeho receptu, ale nenechte se zmást. Není to žádné „růžové pití“ pro slečinky.

Videa

reklama

reklama