Nebeské vejce

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Nebeské vejce  Foto:
Nebeské vejce
Foto: Darina Křivánková

Vejce se dají připravit na stovky způsobů, ale ruku na srdce, nejčastěji si děláme míchaná, sázená a naměkko. A přitom stačí jen drobné vylepšení a k snídani můžete mít efektní a nadýchaná vejce na obláčku!

Kulinární pořad Hrdina kuchyně sledujte každou sobotu na Primě!

Suroviny
vejce 1 ks
špetka soli
strouhaný parmazán 1 lžíce
čerstvě namletý pepř
olej 1 lžička
tousty a salátové listy k podávání
Postup
1

Rozklepněte vejce a oddělte žloutek od bílku. Bílek našlehejte se špetkou soli do tuhého sněhu. Na plech vymazaný trochou oleje naneste hromádku sněhu, uprostřed udělejte lžící důlek, posypte polovinou parmazánu a dejte zapéct do trouby na 180 °C. Vejce si tam pobude asi 3 minuty, sníh by měl lehce ztuhnout.

2

Poté dejte do důlku žloutek a plech vraťte do trouby na další 2 minuty. Žloutek by měl zůstat tekutý a parmazán by měl jen lehce zezlátnout.

3

Vejce dochuťte pepřem a solí a podávejte s opečenými tousty a salátovými listy.

Nebeské vejce  Foto: Nebeské vejce; foto: Darina Křivánková

Článek

Nejlepší snídaně z vajec Foto:

Snídáte vejce? Vyzkoušejte 8 nejlepších receptů

Víkend je ideální chvíle na královskou snídani, kdy si dopřejete i lahůdky, které vyžadují trochu času na přípravu.

Videa

reklama

reklama