Nastavovaná kaše

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Nastavovaná kaše Foto:
Nastavovaná kaše
Foto: Coolinářka

Nastavovaná kaše je levné a jednoduché jídlo, které vás ale překvapí svou výtečnou chutí! Ideální podzimní večeře. :)

Článek

5 x přílohové kaše nejen z brambor  Foto:

Hrnečku vař! aneb 5 receptů na přílohové kaše nejen z brambor

Jen máloco je tak uspokojivé jídlo jako hedvábná bramborová kaše se smetanou a máslem. Jsou ale i další možnosti, jak tuhle báječnou přílohu vylepšit a dát jí nový rozměr....
Suroviny
střední brambory typu C cca 4 ks
kmín 1 lžička
kroupy 2 hrsti
česnek 2 stroužky
máslo 2 lžíce
mléko 100 ml
sušená majoránka 1 zarovnaná lžíce
cibule 1/2 ks
sůl
olej 1 lžička
vejce na volské oko 2 ks
čerstvá majoránka na ozdobu (volitelné)
Postup
1

Nejprve si v osolené vodě uvařte kroupy doměkka a následně slijte.

2

V jiném hrnci uvařte v osolené vodě s kmínem oloupané brambory. Do horkých brambor dejte rozpustit máslo a pak je rozšťouchejte, přilijte mléko a udělejte kaši.

3

Do bramborové kaše nyní nadrťte česnek, přidejte uvařené kroupy a sušenou majoránku a společně zamíchejte.

4

Na trošce oleje osmažte dozlatova cibulku, nechte ji okapat na papírové utěrce. Pak ve stejné pánvi udělejte volské oko.

5

Kaši servírujte teplou se smaženým vejcem, cibulkou a posypanou čerstvou majoránkou.

Nastavovaná kaše 2 Foto: Nastavovaná kaše; foto: Coolinářka

Coolinářka Foto:

Coolinářka je COOL!

Svatava Vašková, autorka foodblogu Coolinářka a autorka dvou kuchařek Coolinářka testováno na rodině a Vánoční kuchařka pro kluky a holky ve svých receptech inspiruje je každodennímu vaření z kvalitních, běžně dostupných surovin. 

Na jejím blogu najdete široké spektrum receptů: od typů na snídaně, polévky, masitá i zeleninová hlavní jídla, až po jednoduché recepty. 

Obě knížky můžete sehnat ve všech knihkupectvích nebo si je objednat například ZDE.

Videa

reklama

reklama