Nasi Goreng

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Nasi Goreng Foto:
Nasi Goreng
Foto: All

Při přípravě tohoto jídla dávejte pozor na dávkování chilli směsi – v Asii to s pálivostí totiž příliš neřeší, ale v našich podmínkách můžeme tradiční pokrm Nasi Goreng přizpůsobit. ;)

Článek

Za jídlem do Malajsie - Hokkien Mee Foto:

Za jídlem do Malajsie

Vietnamská nebo thajská kuchyně se už v Česku celkem zabydlely a polévka pho už se alespoň v Praze stává skoro klasikou. Co ale takové Char Koay Teow, Ais Kacang nebo...
Suroviny
uvařená jasmínová rýže cca 800 g
kuřecí prsa cca 250 g
vejce 6 ks
česnek 3 střední stroužky
nastrouhaný zázvor 1 lžíce
střední červená cibule nebo šalotka 1 ks
jarní cibulka 3 větší ks
chilli směs Sambal Olek 1 lžíce
sladká sójová omáčka Ketjap Manis 2 lžíce
ústřicová omáčka 1 lžíce
slunečnicový nebo rýžový olej podle potřeby
čerstvý koriandr
sůl, čerstvě mletý pepř
Postup
1

Ze všeho nejdříve je potřeba si uvařit rýži. Pokud budete mít čerstvě uvařenou (nevyužijete zbylou např. z předešlého dne), tak je dobrý ji nechat úplně vychladnout, aby šla hezky od sebe.

2

Ve woku si rozehřejte olej a osmahněte na něm kuřecí maso. Dejte stranou do mističky, do woku dejte zase trochu oleje, v mističce rozšlehejte dvě vajíčka a vlijte do woku.

3

V rychlosti vajíčka osmahněte a rozdělte je vařečkou na co nejmenší kousky a opět dejte mimo pánev do mističky. Pak zase do woku dejte trošku oleje a na ten hoďte najemno nakrájenou cibuli.

4

Když trošku změkne, přidejte i polovinu nasekané jarní cibulky, prolisovaný česnek a nastrouhaný zázvor. Chvilku nechte rozvonět a přidejte lžíci sambalu. Ten přidávejte podle toho, jak moc máte rádi pálivé jídlo. Je celkem dost ostrý, takže radši dejte na začátek míň a pak případně přimíchejte další na závěr, když budete dochucovat.

5

Na tuto směs přidejte rýži a pořádně všechno promíchejte. Všechno nechte chvíli osmažit a pak přidejte připravené kuřecí maso, vejce, sladkou sójovku Ketjap Manis, ústřicovou omáčku a klasickou sójovku.

6

Vše pořádně promíchejte a ochutnejte. Podle potřeby přidejte ještě trošku sladké sójovky (doslazení) nebo normální a ústřicové omáčky (dosolení). Pokud je směs málo pálivá, přidejte ještě sambal. Na závěr do směsi zamíchejte ještě zbytek jarní cibulky a odstavte z plotny. Směs by neměla být suchá.

7

K tomuto pokrmu v Malajsii nejčastěji dostanete nahoru ještě volské oko, takže pokud máte chuť, rozhodně doporučujeme. Na závěr posypejte ještě jarní cibulkou a čerstvým koriandrem.

Nasi Goreng 2 Foto:

Nasi Goreng 3 Foto: Nasi Goreng; foto: My Cooking Diary

Nejchutnější deník

My Cooking Diary Foto:

My Cooking Diary jsem si původně založila na Facebooku pro kamarády, které zajímalo, co jím, když hubnu. Postupem času se začali na blog přidávat i další čtenáři a dávali mi najevo, že to co dělám, je baví. Založila jsem si proto svojí vlastní webovou stránku, aby recepty byly přehlednější, a od té doby mám oficiálně blog.

Snažím se moje čtenáře inspirovat ke zdravějšímu životnímu stylu, takže mimo fotek jídel přidávám na svůj Instagram i fotky toho, jak cvičím. Ke zdravému životnímu stylu patří ale taky zdravý rozum, takže nejsem nijak extrémní a snažím se kombinovat sem tam i nějaká méně zdravá jídla. Ráda taky se čtenáři sdílím svoje zážitky z cest, takže na blogu najdete i rubriku cestování. Momentálně pracuji na své první kuchařce, která bude obsahovat recepty na celý měsíc.

Kačí, My Cooking Diary

Videa

reklama

reklama