Nakládaný hermelín s houbami

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 sklenice
Nakládaný hermelín s houbami Foto:
Nakládaný hermelín s houbami
Foto: David Turecký pro Naložto

Využijte čerstvé houby z českých lesů a vylepšete si známý nakládaný hermelín – večer ke sklenici piva bude skvělou volbou! :)

Článek

Rajčatový džem Foto:

18x zavařujeme a nakládáme

Využijte čerstvé suroviny, které jsou v letním období k dispozici. Mít v zimě doma zásoby zavařených marmelád, omáček a naložené zeleniny se jistě vyplatí!

Uložit

Suroviny
Tapenáda:
hrst hub
menší cibulka 1 ks
špek 50 g
čerstvě namletý pepř
špetka majoránky
Ostatní:
bílá cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
nakládané žampiony 2 lžíce
pikantní chilli papričky 1 lžíce
rajský protlak 1 lžíce
čerstvě namletý pepř
hrubozrnná sůl
rostlinný olej 100 ml
Postup
1

Nejdříve si připravte tapenádu. Houby očistěte a nakrájejte nadrobno.

2

Mezitím si poduste a zpěňte najemno nakrájený špek spolu s cibulkou. Přidejte houby a duste ještě asi 10 minut.

3

Jakmile houby změknou, zalejte sójovkou, okořeňte, nesolte. Sundejte z plotny a nechejte vychladnout.

4

Poté si připravte hermelíny, které podélně rozkrojte a potřete z jedné strany tapenádou, z druhé strany protlakem a znovu přiklopte.

5

Oloupanou cibuli nakrájejte na kolečka, stejně tak jako česnek. Střídavě vkládejte do sklenice spolu s ostatními ingediencemi. Nakonec zalejte rostlinným olejem a nechejte 2 dny uležet při pokojové teplotě. Uchovávejte v chladnu.

NALOŽ TO – KUJME PI(C)KLE V KUCHYNI

Naložto Foto:

Daniela Turecká

Vášni nakládání propadla před dvěma lety a od té doby plní sklenicemi se slanými chuťovkami spíže vlastní rodiny i přátel. Z původní záliby se časem vyvinul větší projekt s e-shopem vhodných sklenic a doplňků k nakládání a unikátní kuchařka Nalož to, která se jako jediná věnuje nakládání sýrů, zeleniny a nejrůznějších specialit do sklenic.

Daniela pracuje jako produkční a dekor stylistka při focení, a tak se na vzniku kuchařky podílela od začátku do konce, všechna jídla sama připravila i nazdobila na focení, kterého se ujal její manžel – známý fotograf jídla a osobností David Turecký. Z jejich společné vášně pro nakládané dobroty se zrodila kuchařka plná lahůdek ve skle, kterými potěšíte sebe, své blízké i přátele a které především poslouží jako perfektní dárky pro všechny příležitosti.

A pokud byste se náhodou rozhodli s nakládáním na chvíli přestat, Daniela vám ukáže, jak kreativně lze prázdné sklenice využít.

Vydává Došel karamel s. r. o., kniha stojí 299 Kč, více na www.naloz-to.cz

Uložit

Videa

reklama

reklama