Nakládaná sladkokyselá červená cibule

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 sklenice
Nakládaná sladkokyselá červená cibule  Foto:
Nakládaná sladkokyselá červená cibule
Foto: istockphoto.com

Není nic jednoduššího, než připravit rychlou nakládanou cibuli. Nemusíte nic vařit, stačí pečlivě smíchat suroviny na nálev a zalít jím nakrájenou cibuli. A pak už jen jeden den počkat a výbornou chuťovku máte hotovou. Hodí se do burgerů, do sendvičů, na tacos, do salátů, zkrátka je to dobrota!

Suroviny
velká červená cibule 1 ks
jablečný ocet 1/2 hrnku
horká voda 1 hrnek
cukr 1 lžíce
mořská sůl 1 a 1/2 lžičky
Postup
1

V misce smíchejte ocet, horkou vodu, cukr a sůl. Šlehejte dohromady, dokud se cukr a sůl úplně nerozpustí.

2

Cibuli oloupejte, rozkrojte na půlky a nakrájejte na tenké plátky. Cibuli dejte do šroubovací sklenice a přelijte ji octovým nálevem.

3

Pokud spěcháte, nechte sklenici alespoň 1 hodinu v pokojové teplotě uležet. Lepší je ovšem delší macerace – sklenici uzavřete víčkem a nechte ji alespoň jeden den uležet v lednici, kde vydrží několik týdnů.

PRIMA TIP: Chuť nálevu můžete různě obměňovat – přidejte například bobkový list, česnek, čerstvý tymián nebo chilli papričky. Také množství cukru upravte podle vlastní chuti, ale cibule by stále měla zůstat spíše kyselá a štiplavá.

Rychlá nakládaná cibule Foto: Rychlá nakládaná cibule; foto: istockphoto.com

Uložit

Videa

reklama

reklama