Nádivka s mandlemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 15–20 ks
Nádivka s mandlemi  Foto:
Nádivka s mandlemi
Foto: L.A. CREATIVE FOOD

Mandle dovedou oblíbenou českou hlavičku k michelinské hvězdičce. Pokud tuto nádivku servírujete na Velikonoce, přidejte ještě velkou hrst nasekaných mladých kopřiv nebo listů medvědího česneku.

Suroviny
bílý toastový chléb 3/4 balení
hrst hladkolisté petržele
loupané mandle 200 g
jarní cibulka 8 ks
máslo 70 g
česnek, nadrobno nasekaný 1 lžíce
vejce 2 ks
sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
1

Chléb natrhejte na menší kousky a ty pak rozmixujte na hrubší drobky. Vsypte je do mísy, v mixéru teď nasekejte petržel a mandle (několik hezkých si můžete nechat stranou na ozdobu).

2

Část másla rozehřejte a osmažte na něm nakrájenou slaninu, přidejte česnek a jarní cibulky a společně smažte ještě asi 5 minut. Přidejte zbytek másla a nechte ho rozehřát. Pak směs vlijte do mísy ke strouhance a přidejte lehce rozšlehaná vejce a nasekanou petržel s mandlemi.

3

Důkladně promíchejte, směs dochuťte a rozestřete do pekáčku vymazaného trochou másla nebo ji můžete rozdělit do důlků formy na muffiny, které vyložíte pečicím papírem. Povrch můžete ozdobit celými mandlemi. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C dozlatova, trvá to asi 25 až 30 minut.

Nádivka s mandlemi  Foto: Nádivka s mandlemi, foto: L.A. CREATIVE FOOD

Videa

reklama

reklama