Nadívané houby

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Nadívané žampiony Foto:
Nadívané žampiony
Foto: All

Zajímavý předkrm zahrnuje prvky italské kuchyně, škvarky mu ale dávají skvělou domáckou příchuť. Stejně můžete upravit i chuťově výraznější houby portobello.

Suroviny
velké žampiony 12 ks
škvarky 200 g
červená cibule 2 ks
česnek 2 stroužky
citron (čerstvě vymačkaná šťáva) 1 ks
jemná strouhanka 2 lžíce
mleté nové koření 2 špetky
máslo 50 g
tymián 3 snítky
petrželová nať 6 stonků
sůl a čerstvě namletý pepř 1 špetka
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 stupňů a plech vyložte pečicím papírem. Houby očistěte a odkrojte nohy od hlav. Nohy jemně pokrájejte.

2

Ve velkém hrnci přiveďte k varu osolenou vodu s citronovou šťávou a hlavičky hub povařte 5 minut. Sceďte je a rozložte na pečicí papír na plech hlavičkami vzhůru. Škvarky nakrájejte.

3

Oloupejte česnek a cibuli, nakrájejte je a v rendlíku na másle poduste 5 minut. Občas promíchejte. Když je směs dozlatova opečená, přidejte smetanu a trošku mletého nového koření. Promíchejte.

4

Nádivkou naplňte hlavičky žampionů a posypte je čerstvým tymiánem a trochou strouhanky. Pokropte olivovým olejem a vložte do trouby na 20 až 25 minut.

Videa

reklama

reklama