Nadívaná kuřecí stehna

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Nadívaná kuřecí stehna Foto:
Nadívaná kuřecí stehna
Foto: isifa.com

Kuřecí maso je jemné samo o sobě, ale pokud ho ještě na pár hodin naložíte do marinády, bude se vám úplně rozplývat na jazyku.

Suroviny
kuřecí stehna s kůží 8 ks
Na nádivku:
čerstvý sýr (Lučina, Philadelphia) 200 g
černé olivy, bez pecek a nasekané 100 g
sušená rajčata v oleji 8 ks
sůl
čerstvě namletý černý pepř
pesto marináda (viz. krok 7)
Postup
1

Malým ostrým nožem odstraňte ze stehen kosti. Kůži prořízněte.

2

Nádivka: Čerstvý sýr vyšlehejte, aby byl co nejlehčí, potom přimíchejte olivy, sušená rajčata, sůl a pepř. Nádivku rozdělte na jednotlivá stehna a masem ji obalte.

3

Nadívaná stehna vložte do mělké mísy a přelijte marinádou. 2–3 hodiny nechte marinovat.

4

Navlékněte nadívaná kuřata na špízy – použijte 2 špízy na 4 kuřecí kousky – dvojitý špíz zabrání protáčení během pečení.

5

Opékejte kuře při střední teplotě na grilu asi 15 minut, pravidelně je otáčejte a potírejte marinádou. Dbejte, aby se marináda všude prohřála a dávejte pozor, jestli ještě z masa vytékají syrové šťávy. Opékejte tak dlouho, dokud z masa nepoteče průhledná šťáva, když je propíchnete špičkou nože.

6

Sundejte z ohně a hned podávejte, i když skvěle chutnají i studená.

7

Pesto marináda: 3–4 lžíce čerstvého zeleného pesta + najemno nastrouhaná kůra a šťáva z ½ citronu

Nadívaná kuřecí stehna Foto: isifa.com

Nadívaná kuřecí stehna Foto: isifa.com

Nadívaná kuřecí stehna. Foto: isifa.com

 

 

Videa

reklama

reklama