Nadívaná jarní kuřátka ve špenátovém hnízdě

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Nadívaná jarní kuřátka ve špenátovém hnízdě Foto:
Nadívaná jarní kuřátka ve špenátovém hnízdě
Foto: Gurmet

Dřív se tímto způsobem připravovala hlavně holoubátka. Jarní kuřátka jsou však skvělá, navíc jsou více dostupná.

Suroviny
jarní kuřátko 4 ks
dušený špenát k podávání
Nádivka:
houska 2 ks
máslo + na pečení 75 g
smetana ke šlehání 200 ml
bílek 1 ks
mandle, oloupané, nahrubo nasekané 100 g
petrželka 1 hrst
sůl
Postup
1

Housky nakrájejte na kostky a opečte na polovině másla. Pak je zalijte smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem. Osolte, okořeňte a tekutinu nechte vsáknout do pečiva.

2

Přimíchejte nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.

3

Bílek ušlehejte na tuhý sníh a lehce ho zapravte do směsi, kterou naplňte vně i uvnitř osolená kuřátka.

4

Pečte je na másle, lehce podlitá vodou, při 160 °C asi 40 minut. Podávejte se špenátem.

Gurmet – Vaše škola vaření

Gurmet - duben 2014

V dubnovém čísle se můžete těšit na tradiční české i moravské velikonoční recepty, včetně beránka. Pozveme vás také na opulentní nedělní oběd v carském stylu. V rámci projektu Gurmet kolem světa totiž tentokrát navštívíme Rusko. Můžete se tedy těšit i na ruské velikonoční speciality. Do přípravy na svátky jara jsme zapojili též děti a upekli jsme s nimi barevné sušenky – ptáčky ozdobené marcipánem.

Přesvědčíme vás, že med může být důležitým hráčem dokonce i při přípravě masitých dobrot. Poradíme vám, jak co nejchutněji naložit s vykoledovanými vajíčky nebo jak si co nejvíc pochutnat na bylinkách. Nevíte si rady, jak a s jakými přílohami připravit ryby? Špičkový kuchař Dalibor Navrátil vám navrhne pět opravdu labužnických způsobů, jak si na nich pochutnat. V dubnu je také nejlepší čas na to, posílit mozek k vyššímu výkonu a zároveň si pochutnat.

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Videa

reklama

reklama