Mušle z grilu

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mušle z grilu Foto:
Mušle z grilu
Foto: All

Čerstvé slávky už pořídíte i v českých obchodech bez problémů. Jejich příprava je velmi rychlá a výsledek stojí za to!

Suroviny
mušle slávky 1,5 kg
česnek 2 stroužky
malý citron 1 ks
hladkolistá petržel 1 hrst
rozmarýn 1 snítka
Postup
1

Pro přípravu slávek na grilu použijte grilovací aluminiový tácek. Položte ho na gril a hoďte na něj stroužky česneku a slávky. Pokapte olivovým olejem. Přidejte celé lístky petržele a snítky rozmarýnu.

2

V míse připravte omáčku – citronovou šťávu smíchejte s olivovým olejem a nasekanou petrželkou. Vymačkaný citron nevyhazujte, ale přidejte ho na gril k mušlím. Jakmile se mušle otevřou, můžete podávat.

3

Mušle servírujte polité omáčkou a s čerstvým bílým pečivem.

Videa

reklama

reklama