Mušle pečené s opálenou cibulí a šafránovým vývarem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2–4
Mušle pečené s opálenou cibulí a šafránovým vývarem Foto:
Mušle pečené s opálenou cibulí a šafránovým vývarem
Foto: Just Spice

„Opálená“ cibule dodá omáčce v tomto Španělskem inspirovaném receptu příjemnou kouřovou chuť. Kombinace křupavých mandlí a delikátního šafránu je božská.

Suroviny
neoloupané červené cibule 4 ks
neoloupané stroužky česneku 12 ks
kvalitní loupaná rajčata 1 konzerva
mletá paprika 2 lžíce
malá chilli paprička ptačí oko, nakrájená na tenké plátky (koupíte v Just Spice) 1 ks
nahrubo nasekané opražené mandle 40 g
šafrán namočený ve 2 lžících vlažné vody (koupíte v Just Spice) 1/4 lžičky
mušle slávky, očištěné a zbavené "vousů" 1 kg
Postup
1

V troubě pod grilem za častého otáčení (opatrně!) opečte cibule, dokud jim nezčernají slupky. Potom troubu přepněte na normální pečení a teplotu 180 °C a pečte doměkka 25 minut. Nechte trochu zchladnout a oloupejte. Slupky vyhoďte.

2

Stroužky česneku opékejte na pánvi pomalu 15 minut, dokud nezměknou. Potom z nich vymáčkněte obsah a slupky opět vyhoďte. Česnek i cibule rozmixujte na pastu.

3

Teplotu v troubě zvyšte na 220 °C.

4

Cibulovou pastu přesuňte do pánve a přidejte k ní všechny ostatní suroviny kromě mušlí a přidejte 125 ml vody. Vařte pomalu 20 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne. Často míchejte. Osolte a opepřete. Pokud je potřeba, přidejte trochu vody.

5

Omáčku přelijte do pekáčku, přidejte mušle a promíchejte. Pečte 15 minut, v polovině ještě jednou promíchejte. Omáčka trochu zhoustne, ztmavne a obalí mušle, které do omáčky pustí šťávu. Pokud se některá mušle neotevře, vyhoďte ji!

6

Podávejte s křupavou bagetou a dobře vychlazeným pivem. Věřte, k tomuhle receptu chutná pivo výborně.

S kořením kolem světa

Just SpiceMožná jste na tom jako my, máte rádi pestrou světovou kuchyni a leccos vám při vaření chybí. A možná jste při cestách po světě byli fascinovaní kořením na tržištích, tím pestrobarevným kaleidoskopem plným vůní. Mnohokrát jsme si z cest přivezli „něco“, o čem jsme vůbec nevěděli, nač to použít. A doma jsme hledali recepty.

Vášeň pro cestování a vášeň pro dobré jídlo je důvodem, proč jsme založili JUST SPICE, e-shop plný chutí, vůní a barev a hlavně plný koření. Na dobrém jídle záleží. A také záleží na detailu. Tedy na koření, se kterým vaříte. Přivážíme pro vás špičkové koření z celého světa, vyzkoušejte ten rozdíl.

Vyzkoušejte další recepty z mušlí:


Recept

Česnekové mušle Foto: isifa.com

Česnekové mušle

Můžete očekávat, že když hostům předložíte hrnec s v páře uvařenými mušlemi s česnekem a bílým vínem, pochvaly se jen pohrnou!

Recept

Spaghetti alle cozze  Foto: Thinkfood.cz

Spaghetti alle cozze – s mušlemi

Fantastické jídlo, které vás víc než co jiné přenese zpátky na dovolenou u moře. Vychutnejte si výborný recept od bloggerky Kateřiny z webu ThinkFood.cz i s jejími ...

Recept

Mušle z grilu

Mušle z grilu

Čerstvé slávky už pořídíte i v českých obchodech bez problémů. Jejich příprava je velmi rychlá a výsledek stojí za to!

Videa

reklama

reklama