Muffiny z ovesných vloček a hrušky

Doba přípravy:
Počet porcí: 24/12 ks
Muffiny z ovesných vloček a hrušky Foto:
Muffiny z ovesných vloček a hrušky
Foto: Kitchen Story

Vyzkoušejte muffiny z ovesných vloček s hruškou a kořením. Každý si je zamiluje a navíc budou určitě chutnat i dětem.

Z tohoto množství připravíte 24 mini muffinů, ale samozřejmě můžete použít i formu na klasické muffiny.

Suroviny
mandlové mléko 2 hrnky
hruška 1 velká nebo 2 menší
med 4–5 lžic
vejce 1 ks
semínka a nasekané ořechy 3 lžíce
mletá skořice 1 a 1/2 lžičky
mletý kardamom 1/2 lžičky
mletý zázvor 1/2 lžičky
mletý hřebíček 1/2 lžičky
vanilkový extrakt 1 lžička
Postup
1

Troubu si před začátkem práce rozehřejte na 180 °C. Stejně jako u většiny pečených věcí, i v tomto případě platí, že se zvlášť smíchají nejdříve suché ingredience a bokem všechny ingredience tekuté.

2

K tekuté části těsta nezapomeňte přidat i vajíčko, které společně s ostatními ingrediencemi dobře promíchejte. Všechno nalijte do ovesných vloček a vytvořte těsto.

3

Teď je na řadě hruška, kterou můžete zbavit slupky, a nebo také nemusíte, záleží na každém, nakonec ji nakrájejte na drobné kousky a přidejte k těstu. Vše pořádně promíchejte.

4

Formu na pečení vymažte máslem nebo olejem a můžete plnit vzniklým těstem. Je lepší formičky zaplnit až nad okraj. Sice vyskočí, ale ne moc jako u klasických muffinů. Dejte péct alespoň na 25 minut. Záleží na tom, jak velké jste si muffiny vytvořili. Měly by být lehce zlatavé a uvnitř upečené.

5

Na ozdobu můžete stejně jako my použít kousek čerstvého rozmarýnu, který vaše chuťové pohárky dostane do sedmého nebe!

Muffiny z ovesných vloček a hrušky 2 Foto: Muffiny z ovesných vloček a hrušky; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama

\n