Mrkvový krém se zázvorem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mrkvový krém se zázvorem Foto:
Mrkvový krém se zázvorem
Foto: Výpečky.com

Tuhle polévku si určitě zamilujete. Naučila jsem se ji na workshopu od šéfkuchaře Radka Šubrta a vařím ji stále dokola. Její sladko-kořeněná chuť završená pikantním akcentem, který dodává zázvor, je pro tento zimní čas prostě ideální :)

Suroviny
máslo 100 g
cibule 200 g
mrkev 500 g
čerstvý zázvor 100 g
kokosové mléko 200 ml
kuřecí vývar 500 ml
koriandr 1 hrst
pár plátků čerstvého kokosu
sůl
Postup
1

Na másle orestujte nakrájenou cibuli, přidejte na kostky nakrájenou mrkev a nastrouhaný zázvor. Vše zalijte vývarem a nechte vařit doměkka.

2

Potom do polévky nalijte kokosové mléko a nechte ho krátce povařit. Poté polévku rozmixujte ponorným mixérem dohladka.

3

Polévku servírujte s čerstvými plátky kokosu a lístky čerstvého koriandru, který polévce dodá exotickou chuť.

Mrkvový krém se zázvorem Foto: Výpečky.com

Mrkvový krém se zázvorem. Foto: Výpečky.com

 

Milujeme Výpečky!

Výpečky.comVýpečky.com je blog o jídle, vaření, kulinárních výletech a dobrodružstvích. Tereza, která ho vytváří, je kulinární stylistka, amatérsky fotí jídlo a hodnotí restaurace.

Najdete tady recepty, její vlastní i převzaté, alevšechny odzkoušené a prověřené. Takédramatické reportáže z cest a jídelen, kantýn, bufetů a vývařoven. Vydejte se na výpravu od haute cuisine až po výpečky.

Videa

reklama

reklama