Mrkvový krém s čerstvým zázvorem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mrkvový krém s čerstvým zázvorem Foto:
Mrkvový krém s čerstvým zázvorem
Foto: domácí kuchařka

Tento mrkvový krém od Karolíny je ideální do zimních měsíců, protože vás krásně prohřeje díky zázvoru a chilli.

Sledujte kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
cibule 2 ks
máslo 2 lžíce
mrkev 5 ks
kari koření 1 špetka
sůl
mletý pepř
vývar nebo voda 800 ml
čerstvý zázvor 2 cm
med 2 lžíce
pomerančová kůra
chilli 1 špetka
oregano 1 snítka
kysaná smetana k podávání dle chuti
Postup
1

Cibuli nakrájejte nadrobno. V hrnci rozehřejte máslo, vsypte cibuli a nechte ji zesklovatět. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou mrkev, muškátový květ, kari, sůl a pepř.

2

Chvíli opékejte za občasného zamíchání a pak zalijte vodou nebo vývarem a přiveďte k varu.

3

Vařte asi 10 minut. Přidejte předem oloupaný zázvor nakrájený na kolečka a nechte ještě 5 minut probublávat.

4

Vypněte plamen a polévku v hrnci rozmixujete na jemný krém.

5

Dochuťte ji medem a citronovou šťávou, aby její chuť byla krásně vyvážená. Podávejte dle chuti ozdobené kouskem pomerančové kůry, chilli, pepřem, bylinkami a kysanou smetanou.

Mrkvový krém s čerstvým zázvorem Foto: Mrkvový krém s čerstvým zázvoremFoto: domácí kuchařkaMrkvový krém s čerstvým zázvorem Foto:

Mrkvový krém s čerstvým zázvorem                                       Foto: Karolína, domácí kuchařka

Videa

reklama

reklama