Mrkvové rohlíčky s povidly

Doba přípravy:
Počet porcí: 40 ks
Mrkvové rohlíčky s povidly  Foto:
Mrkvové rohlíčky s povidly
Foto: Smoothcooking.cz

Tyhle rohlíčky kombinují vláčné neslazené těsto se sladkými povidly. Mrkve v těstě se nebojte, ani ji neucítíte, dodá jen barvu, vlhkost a lehkou sladkost, naopak voňavé koření a svěží pomeranč zvýrazní chuť těsta.

Suroviny
mrkev 400 g
máslo 300 g
mletá skořice 1/2 lžičky
mletý muškátový oříšek 1/4 lžičky
kůra z 1 pomeranče
šťáva ze 1/4 pomeranče
vejce na potření
Postup
1

Nejprve oloupejte mrkev a nastrouhejte ji najemno. Pokud máte, můžete využít robota. Nastrouhanou mrkev přendejte do hnětací mísy. Přidejte k ní máslo a hladkou mouku. Ke směsi přidejte mletou skořici a strouhaný muškátový oříšek. Na jemném struhadle nastrouhejte kůru z jednoho pomeranče a vymačkejte šťávu z půlky pomeranče a obojí přidejte do mísy. Poté důkladně zpracujte těsto, které poté nechte minimálně půl hodiny odležet v lednici.

2

Troubu rozpalte na 200 °C. Připravte si vál a poprašte ho moukou. Těsto rozdělte na 8 kousků a udělejte z nich kuličky. Vezměte jednu a rozválejte ji do kruhu. Nejlépe rádýlkem ji rozkrájejte na 8 klínků a na každý dejte trochu povidel. Rohlíčky balte od nejširší části k nejužší. Takto zpracujte všechno těsto.

3

Rohlíčky přemístěte na plech vyložený pečicím papírem a každý potřete rozkvedlaným vajíčkem.

4

Pečte ve vyhřáté troubě asi 10 minut a potom rohlíčky poprašte moučkovým cukrem.

Mrkvové rohlíčky s povidly  Foto:

Mrkvové rohlíčky s povidly  Foto:

Mrkvové rohlíčky s povidly  Foto: Mrkvové rohlíčky s povidly; foto: Smoothcooking.cz

Smoothcooking.cz Foto:

Smooth cooking aneb vaříme hladce

Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.

Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.

Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce. Snažím se vám být opět o krok blíže, a tak jsem začala točit videorecepty a vlogy z food akcí.

Videa

reklama

reklama