Mrkvové lívance

Doba přípravy:
Mrkvové lívance Foto:
Mrkvové lívance
Foto: Hodně domácí

Tyto lívance můžete zařadit mezi moučníky, ale skvělé jsou i jako výživná snídaně a pro děti jsou ideální svačinkou. Jsou bohaté na bílkoviny, bez přidaného cukru, a přitom chutnají sladce!

Článek

Palačinky plněné jablky ve slaném karamelu Foto:

Vyzkoušejte báječné recepty na sladké i slané palačinky

Pro přípravu samotných palačinek je potřeba minimum surovin, a přesto z nich snadno vykouzlíte výborné jídlo, na kterém si pochutnají děti i dospělí.
Suroviny
syrová mrkev 1 větší ks
hodně zralý banán 1 ks
tučný jogurt 2 vrchovaté lžíce
vejce 2 ks
mletá skořice 1/2 lžičky
sůl
mouka (ideálně mix tapiokové s mandlovou, ale lze použít pohankovou, ovesnou aj.) 1/2–3/4 hrnku
kypřicí prášek bez fosfátů 1 lžička
Postup
1

Všechny suroviny, kromě mouky a prášku do pečiva rozmixujte.

2

Poté přidejte mouky s kypřicím práškem a zamíchejte.

3

Nechte odpočinout asi půl hodiny a smažte na mírném plameni. Pro silnější lívance nechte těsto víc husté a naopak.

Mrkvové lívance 2 Foto: Mrkvové lívance; foto: Hodně domácí

Hodně domácí blog

Hodně domácí - portrét Foto:

Svůj život jsem zasvětila fotografii. Fotím převážně lidi. Reklamy, svatby, rodinné focení, někdy i produktovou fotografii.

Během mé kariéry mě však dohnal můj životní styl a začala jsem mít zdravotní problémy. Měla jsem pocit, že možná už nebudu moct ani pracovat a to mě natolik vyděsilo, že jsem se rozhodla změnit život a stravovací návyky od základu. Mám rodinu, o kterou mě baví se starat, vařit jim domácí jídlo a tím je motivovat k tomu, aby se vydali stejnou cestou. Je to přesně tak, jak se říká : "Láska prochází žaludkem a jste to, co jíte."

Proto jsem se rozhodla, že se s vámi na blogu Hodně domácí podělím o mé recepty, které jsou jednoduché, nevyžadují příliš mnoho času a jsou především zdravé. Tedy většina.

Užijte si jich, stejně tak jako života!

Videa

reklama

reklama