Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem Foto:
Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Foto: KitchenStory.cz

Stačí minimum ingrediencí a za chvíli vykouzlíte překvapivě lahodnou polévku, která vás v tomto pošmourném počasí zaručeně povzbudí :)

Suroviny
větší mrkev 4 ks
čerstvý zázvor
zeleninový vývar
šalotka
sůl
Postup
1

Na troše másla orestujte najemno nakrájenou šalotku a nastrouhaný kousek zázvoru. Nechte šalotku zpěnit a přidejte očištěnou a nakrájenou mrkev. Ideální je dělat všechno ve větším hrnci, aby se mrkev pěkně jemně opekla. Pokud ne, nic se neděje. Všechno zalijte zeleninovým vývarem a nechte pozvolna vařit, přibližně 20 minut, dokud mrkev nezměkne.

2

Čím déle budete mrkev vařit, tím bude ztrácet svou barvu. Mrkev nemusí být úplně měkká, stačí, aby byla tak akorát, stejně ji pak proženete pod noži mixéru. Všechno rozmixujte a pokud budete chtít docílit ideálního stavu polévky, nakonec ji ještě přes sítko přepasírujte. Zbavíte se tak větších kousků, které v polévce mít nechcete.

3

Hrnec dejte zpátky na plotnu a polévku dochuťte. Sůl, pepř, šťáva z jednoho pomeranče a kůra alespoň z jedné jeho poloviny. Při ochucování se řiďte hlavně vlastní chutí a pocity, tohle záleží na každém zvlášť. Pokud máte pocit, že je polévka málo řízná, přidejte ještě zázvor. Ideální je, aby žádná z těch chutí nijak nedominovala a vše krásně ladilo.

4

Nakonec můžete přidat trošku smetany, která polévku zjemní.

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem Foto:

Mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem                                                         Foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

Kitchen Story Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama