Mrkvová polévka se zakysanou smetanou

Doba přípravy:
Mrkvová polévka se zakysanou smetanou Foto:
Mrkvová polévka se zakysanou smetanou
Foto: Češka z Česka

Mrkvová polévka je ideální pokrm, díky kterému dostanete do těla vysoké množství vitamínů a zdraví prospěšných látek. A proč? Mrkev je totiž zdravější tepelně upravená!

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Suroviny
mrkev 800 g
voda/zeleninový vývar 2,5 l
med 1 lžíce
sůl
Postup
1

V hrnci s nepřilnavým dnem osmahněte na másle cibuli a až zesklovatí, přidejte nastrouhanou mrkev a promíchejte.

2

Zalijte vývarem/vodou a přidejte bobkový list, pepř a sůl.

3

Když je mrkev měkká (asi po 10 min), vyndejte bobkové listy a tyčovým mixérem polévku rozmixujte, přidejte med a dochuťte dle potřeby.

Češka z Česka vaří pro Čechy, Moravu i Slezsko

Češka z Česka Foto:

Na blogu Češka z Česka, který tvoří Jana Krátká, najdete recepty na jídla, která se od nepaměti připravují v naší zemi, místní suroviny, využití bylin, české zvyky a tradice, zajímavá místa Čech, Moravy a Slezska.

Nechte si připomenout něco z naší kultury, co možná už víte, nebo nevíte, nebo jste věděli a zapomněli…

www.ceskazceska.cz

• facebook @ceskazceska.cz

• Instagram @ceskazceska_blog

Videa

reklama

reklama