Mrkvová polévka s celerem a petrželí a la svíčková

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková Foto:
Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková
Foto: P&G Foodies

Tato polévka připravovaná z mrkve a další kořenové zeleniny lehce připomíná svíčkovou omáčku. Krémové konzistence ale docílíte kokosovým mlékem a vše můžete dochutit pořádnou dávkou bylinek.

Článek

Nejlepší recepty na krémové polévky Foto:

20 receptů pro milovníky krémových polévek

Krémové polévky jsou velmi oblíbené. Jejich hladivá struktura je zvláště v zimě vyloženě příjemná. Krémovou polévku lze připravit z mnoha druhů zeleniny nebo luštěnin, a...
Suroviny
ghí (přepuštěné máslo) 1 vrchovatá lžíce
menší cibule 1 ks
česnek 3 stroužky
středně velká mrkev 6 ks
celer 1/8 ks
nasekaný čerstvý zázvor 4 lžičky
mletý římský kmín 1 lžička
nové koření 4 kuličky
vývar 1 l
sůl 1/2–1 lžička
kokosové mléko 100 ml
Dozdobení:
čerstvý tymián, pažitka
piniové oříšky
Postup
1

Na ghí pozvolna orestujte na kostičky pokrájenou cibuli a stroužky česneku.

2

Mezitím oloupejte větší kus čerstvého zázvoru, nasekejte na malé kousky nebo nastrouhejte. Dále nakrájejte na větší kostky mrkev, kousek celeru a petržel.

3

Do hrnce přihoďte 4 lžičky zázvoru, mletý římský kmín, nové koření a bobkové listy. Restujte 1 minutu. Poté přidejte pokrájenou zeleninu a restujte další 3 minuty.

4

Přilijte 1 litr vývaru a vařte pod pokličkou 15–20 minut. Zelenina nemusí být příliš měkká, zbytečně by pak ztrácela barvu.

5

Z hrnce vyndejte kuličky nového koření a bobkové listy. Vše přelijte do mixéru a umixujte dohladka.

6

Vraťte do hrnce, polévku osolte, opepřete, přidejte špetku chilli a dochuťte šťávou z citronu.

7

Na závěr přidejte kokosové mléko na zjemnění chuti. Zdobte větším množstvím pažitky, tymiánu a piniových oříšků.

Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková 2 Foto: Mrkvová polévka s celerem a petrželí ala svíčková; foto: P&G Foodies

Seznamte se s P&G Foodies 

P&G Foodies Foto:

Blog www.PGfoodies.com jsme začali psát po návratu z Anglie, kde jsme žili téměř celý rok. Díky strávenému času po boku kamarádky a šéfkuchařky Saimy Khan jsme začali vnímat jídlo úplně v jiných rozměrech. Začali jsme si ho užívat a naučili jsme se zpracovat zeleninu tak, že bez ní už nemůžeme být. Zároveň myslíme na to, aby jídlo i krásně vypadalo. Pomáhá to totiž k tomu, aby se naše rodina nebála něco "zdravějšího" ochutnat. Vyřadili jsme z jídelníčku lepek, rafinovaný cukr a snížili jsme příjem mléčných produktů, moc nám to vyhovuje a o tento způsob vaření se na blogu chceme podělit.

Vytvořili jsme si i vlastní e-shop www.honestmarket.cz s produkty, které nesmějí u nás v kuchyni chybět.

Videa

reklama

reklama