Mražené tiramisu

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Mražené tiramisu Foto:
Mražené tiramisu
Foto: profimedia.cz

Použijte zmrzlinu místo tradičního mascarpone a připravte tradiční italský dezert v netradiční osvěžující podobě.

Suroviny
Na kávový sirup:
cukr 3–4 lžíce
silná horká káva 1 hrnek
brandy nebo whisky (nemusí být) 1–2 lžíce
Na ostatní:
vanilková zmrzlina 2 l
cukrářské piškoty 1 balení
Při servírování:
mražené ovoce
Postup
1

Dortovou formu vyložte potravinářskou fólií.

2

Kávový sirup: Rozpusťte v kávě cukr. Vmíchejte brandy nebo whisky (pokud použijete alkohol).

3

Nechte zmrzlinu trochu změknout.

4

Polovinu piškotů namočte v kávovém sirupu a naaranžujte na dno vyložené formy. Navrch rozprostřete polovinu zmrzliny.

5

Zopakujte to s zbývajícími piškoty a zmrzlinou.

6

Přikryjte fólií a dejte zmrazit.

7

Před podáváním vyndejte moučník z mrazáku, odstraňte fólii a nechte trochu povolit. Ozdobte ovocem a nakrájený podávejte.

Mražené tiramisu Foto:

Mražené tiramisu, foto: Profimedia.cz

Videa

reklama

reklama