Mramorové cupcakes

Doba přípravy:
Počet porcí: 18 ks
Mramorové cupcaky  Foto:
Mramorové cupcaky
Foto: Dnes napeču!

Nazdobené muffiny s krémem se už sebevědomě zabydlely v naší kuchyni. Jejich příprava je totiž překvapivě jednoduchá a efekt velkolepý. Těsto s kefírem s čepicí ze šlehačky je tak lehounké, že vám do druhého dne moc kousků nezbyde.

Suroviny
Těsto:
špetka soli
vanilkový cukr 1 sáček
strouhaný kokos 80 g
čokoláda na vaření 50 g
kefír 200 ml
olej 50 ml
vejce 2 ks
Krém:
vanilkový cukr 1 sáček
vaječný likér 20 ml
čerstvé maliny 50 g + na ozdobení
Postup
1

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku prosejte s kypřicím práškem a solí. Promíchejte s oběma cukry a kokosem. Čokoládu nakrájejte nadrobno nebo nastrouhejte nahrubo a vmíchejte do mouky.

2

Kefír prošlehejte s olejem a vejci, přidejte sypké suroviny a promíchejte.

3

Formičky na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte těstem do dvou třetin. Pečte v předehřáté troubě zhruba 25 minut, až špejle zapíchnutá do středu vyjde ven čistá nebo jen s pár vlhkými drobečky. Upečené muffiny vyjměte, nechte trochu zchladnout a vyklopte.

4

Smetanu vyšlehejte s cukrem na pevnou šlehačku. Polovinu ochuťte vaječným likérem a naplňte jí cukrářský sáček bez trubičky. Maliny propasírujte přes sítko, vmíchejte do druhé poloviny šlehačky a dejte ji do druhé cukrářského sáčku bez trubičky. Oba sáčky vložte do třetího cukrářského sáčku s řezanou trubičkou.

5

Na zcela vychladlé muffiny nastříkejte do výšky dvoubarevnou šlehačku a korunujte ji malinou.

Mramorové cupcaky  Foto: Mramorové cupcaky; foto: Dnes napeču!

Dnes napeču! Foto:

Dnes napeču!

Pavlína Berzsiová

Více než 200 receptů na moučníky z trouby

Cukrářka, kterou možná znáte z knihy Dnes nepeču! plné nepečených dobrot, tentokrát pro změnu radí zapnout troubu a upéct rodině či přátelům něco skutečně chutného. Příležitostí, kdy si vychutnat vynikající koláče, buchty, koblížky, dorty, rolády, sušenky, tyčinky i brownies, je spousta. Kromě toho pro vás Pavlína vybrala recepty ze sešitu své babičky, prozradí vám, co peče na Velikonoce a Vánoce, co radí kamarádkám, které nemají moc času, nebo co zkouší nového. Kniha je plná lákavých fotografií, přehledných receptů, rad, jak co nepokazit nebo napravit, a obměn, které vás jistě povzbudí k experimentům s novými chutěmi i tvary moučníků.

Videa

reklama

reklama