Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce

Doba přípravy:
Počet porcí: 8
Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce Foto:
Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce
Foto: isifa.com

Máte chuť vyzkoušet nějaký nový dezert? Pak zkuste tento mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce. Můžete použít i mražené, na chuti mu to rozhodně neubere.

Suroviny
změklé máslo 60 g
smetana ke šlehání 400 ml
Na omáčku:
čerstvé nebo mražené zahradní ovoce 300 g
voda 100 ml
cukr 100 g
citronová šťáva 15 ml
kukuřičný škrob 5 g
vanilková esence 5 ml
Postup
1

Rozpusťte čokoládu s máslem nad vodní lázní. Šlehačku vyšlehejte dotuha a opatrně ji vmíchejte do čokoládové směsi.

2

Pěnu přendejte do hezkých skleniček a v lednici chlaďte 2–3 hodiny.

3

Omáčka: V kastrolku rozehřejte ovoce, vodu, cukr a citronovou šťávu na střední teplotě, dokud se cukr úplně nerozpustí. V malé misce smíchejte škrob se 2 lžícemi ovocné směsi a poté vyšlehejte se zbylým ovocem. Na mírném ohni nechte povařit asi 5 minut, dokud omáčka trochu nezhoustne. Sundejte z plotny, vmíchejte vanilkovou esenci a rozmixujte dohladka tyčovým mixérem. Nechte vychladit v lednici.

4

Podávání: Pokropte každou misku čokoládové pěny jednou nebo dvěma lžícemi omáčky a ozdobte čerstvým ovocem, které jste si nechali stranou.

Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce Foto:

Mousse z bílé čokolády s omáčkou ze zahradního ovoce                                        Foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama