Mořský vlk s fenyklovým salátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 2
Mořský vlk s fenyklovým salátem Foto:
Mořský vlk s fenyklovým salátem
Foto: KitchenStory.cz

Během 20 minut máte na talíři úžasnou a plnohodnotnou večeři, kterou každý strávník ocení a nenechá na talíři ani drobeček!

Recept

Mořský vlk s čočkou Beluga Foto:

Mořský vlk s čočkou Beluga

Mořský vlk je výtečná ryba, která si zaslouží jemné zacházení, za které se odmění skvělou chutí. Zkuste tentokrát použít jako přílohu báječně dochucenou drobnozrnnou čočku...
Suroviny
mořský vlk 2 filety
máslo 2 lžíce
kapka stolního oleje
sůl, pepř
Fenyklový salát:
fenykl 1 ks
mrkev 1 ks
hladkolistá petržel 1 lžíce
med 2 lžíce
citronová šťáva 1/2 lžíce
sůl, pepř
K servírování:
citron na měsíčky
plátky mandlí
Postup
1

Pánev rozpalte a nechte na ní rozpustit máslo. Přidejte kapku stolního oleje, aby se máslo nezačalo připalovat.

2

Filety mořského vlka dobře osolte, opepřete a kůží dolů dejte opéct na pánev. Opékejte pouze z jedné strany na mírném plameni a polévejte rozpuštěným horkým máslem.

3

Fenykl s mrkví očistěte a nakrájejte na tenké plátky. Petržel nakrájejte nadrobno a v míse smíchejte s mrkví a fenyklem. Vytvořte zálivku z medu, olivového oleje a citronové šťávy, kterou dochuťte solí a pepřem. Dobře promíchejte.

4

Na talíř naservírujte dochucený salát a filet mořského vlka. Posypejte plátky mandlí a podávejte s měsíčkem citronu.

Mořský vlk s fenyklovým salátem 2 Foto: Mořský vlk s fenyklovým salátem; foto: KitchenStory.cz

KITCHEN STORY

KitchenStory.cz Foto:

… aneb manželé v kuchyni!

Ze začátku to bylo vaření pro pár přátel a rodinu, ale pak se z toho stalo něco víc. Jirka a Marika se rozhodli, že se se svými každodenními zážitky, zkušenostmi a postřehy z kuchyně chtějí podělit a tak vznikl food blog KITCHEN STORY, kterému věnují každičkou volnou chvilku. Jejich obrovská výhoda je v tom, že jsou na to dva.  

Marika má ráda jednoduchou kuchyni o pár ingrediencích, která nezabere moc času a také zastává úlohu fotografa a stylisty. Jirka má radši větší výzvy, a proto se často pouští do složitějších receptů, navštěvuje kurzy vaření a různé kulinářské soutěže. Skloubením svých vlastností dokážou blogu propůjčit daleko rozmanitější pohled na život v kuchyni i mimo něj.

Videa

reklama

reklama