Moravský třený beránek

Doba přípravy:
Počet porcí: 1 ks
Moravský třený beránek  Foto:
Moravský třený beránek
Foto: archiv Billa

Velikonoce se blíží mílovými kroky a je načase přemýšlet, které dobroty připravíte na slavnostní stůl. Pokud ctíte tradice, bez beránka se neobejdete a my pro vás máme recept na beránka z Moravy :)

Suroviny
máslo 160 g
vejce 4 ks
moučkový cukr, prosátý 300 g + na posypání
hladká mouka, prosátá 300 g
čerstvé selské mléko 1 dl
kypřicí prášek 1/2 sáčku
kůra z poloviny bio citronu
máslo a hrubá mouka na vymazání formy
Postup
1

Máslo, 4 žloutky a cukr utřete do pěny. Poté přidejte mléko a mouku, do které jste zamíchali prášek do pečiva a strouhanou citronovou kůru. Na závěr zlehka vmíchejte 4 bílky vyšlehané dotuha.

2

Těsto vlijte do formy na beránka vymazané máslem a vysypané hrubou moukou. Pečte 45 minut při teplotě 180 °C. Zda je těsto dostatečně tuhé, se přesvědčíte špejlí – když na ní neulpí vlhké drobečky těsta, velikonoční beránek je hotový.

3

Upečeného, trochu prochladlého beránka vyklopte a pocukrujte.

Moravský třený beránek  Foto:

Moravský třený beránek, foto archiv Billa

Další neotřelé velikonoční recepty z domova i ze světa najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je v prodeji od 11. března: 

 

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama