Mleté maso na grilu s meduňkovou marinádou

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mleté maso na grilu  Foto:
Mleté maso na grilu
Foto: All

Mleté maso nemusíte grilovat pouze jako náplň do hamburgerů. Připravte si dobré karbanátky, které oživíte zajímavou marinádou s meduňkou a citronem. Svěží kombinaci doplňte pečeným česnekem.

Suroviny
mleté hovězí maso 500 g
mléko 2 lžíce
jarní cibulka 3–4 kusy
sůl
čerstvě namletý černý pepř
Na marinádu:
česnek 2 stroužky
citronová šťáva 1 lžíce
sůl
čerstvě namletý černý pepř
meduňka
Postup
1

Mleté hovězí maso smíchejte ve větší míse se žloutkem, mlékem a nasekanou jarní cibulkou. Dochuťte solí a pepřem. Propracujte pořádně rukama a nechte chvíli uležet. Poté vytvarujte placičky a grilujte je z obou stran dozlatova po dobu asi 5 minut.

2

Mezitím si připravte marinádu z oleje, na plátky nakrájeného česneku, citronové šťávy, soli, pepře a čerstvě nasekané meduňky.

3

Ugrilované maso potřete marinádou a podávejte s pečivem.

4

Prima tip: Když rozkrojíte celou paličku česneku a necháte jej ugrilovat spolu s masem, můžete si na něm také pochutnat.

Mleté maso na grilu , Foto:

Jezte česky, Foto: JEZTE ČESKY– rok v naší kuchyni

Jana Vašáková, Zdena Skokanová N.

Tato kuchařka přináší osvědčené tipy, jak používat zdravé lokální sezonní suroviny v kuchyni – autorky oprášily staré české recepty našich babiček a prababiček a přizpůsobily je současným potřebám.

Naučí vás připravovat domácí marmelády, sirupy i nanuky, nezapomínají ani na netradiční vánoční a velikonoční menu nebo pochoutky z posvícení. Navíc v knize najdete zajímavosti a reportáže z tradiční zabijačky nebo z honu.

Vydalo nakladatelství Smart Press

 

 

 

Videa

reklama

reklama