Miso polévka s quinoou a špenátem

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Miso polévka s quinoou a špenátem Foto:
Miso polévka s quinoou a špenátem
Foto: archiv Superpotraviny

Na přípravu velmi jednoduchá polévka vás nejen zahřeje, ale je navíc plná proteinů a zdraví prospěšných látek.

Quinoa je přirozeně bezlepková obilnina, která skýtá široké uplatnění v kuchyni. Inspirujte se dalšími recepty v našem speciálu:

Suroviny
quinoa 200 g
zeleninový vývar 1,2 litru
jarní cibulka 2 ks
listový špenát (čerstvý nebo mražený) 200 g
sůl
zralé avokádo 1/2 ks
miso pasta (červené aka-miso nebo bílé shiro-miso) 80 g
limeta 1 ks
Postup
1

Quinou dejte do mísy s vodou a 5 minut ji namáčejte. Pak v sítu opláchněte, nechte okapat a asi 20 minut vařte v zeleninovém vývaru. Mezitím očistěte jarní cibulky a nakrájejte je na středně jemné kroužky. Špenát opláchněte a nechte okapat, velké listy trochu nasekejte. Špenát s cibulkami přidejte do vývaru.

2

Chilli papričky rovněž nakrájejte na kroužky, osolte a lehce pomačkejte, dejte se sójovou omáčkou do mističky. Avokádo rozpulte a dužinu vydlabejte.

3

Miso zamíchejte v míse s trochou horkého vývaru na krém a ten pak vmíchejte do polévky. Avokádo jen v polévce ohřejte. Rozdělte na talíře a servírujte s kroužky chilli papriček a limetkovými plátky.

VARIANTA S TOFU: Naprosto klasicky se hodí do polévky 200 gramů na kostičky nakrájeného tofu.

Krásné i chutné granátové jablko 6 Foto:

Superpotraviny

Susanna Bingemerová

V této knížce najdete všechno důležité o zdravých látkách obsažených v superpotravinách a o jejich fantastických účincích.

25 podrobných portrétů nejdůležitějších superpotravin – exotických i domácích – s praktickými tipy a přes 40 veganských receptů, které obohacují kulinářský všední den.

Interview s experty na téma řasy, obilné trávy a divoké byliny.

Vydalo nakladatelství Noxi.

Videa

reklama

reklama