Minutková krkovička s pivem a hořčicí

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Minutková krkovička s pivem a hořčicí Foto:
Minutková krkovička s pivem a hořčicí
Foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

K perfektně opečenému masu opravdu stačí jen minimum dalších ingrediencí – k této krkovičce se skvěle hodí poctivá topinka, pikantní ajvar a kyselé okurky!

Kulinární pořad Karolína, domácí kuchařka sledujte každou neděli na Prima LOVE!

Suroviny
krkovice 4 plátky
cibule 1 ks
olej (řepkový) 6 lžic
hrubozrnná hořčice 2 lžíce
česnek 4 stroužky
mletý zázvor 1/2 lžičky
několik lístků šalvěje nebo rozmarýnu
sůl, pepř
světlé pivo 300 ml
med 1 lžíce
máslo 1 lžíce
K podávání:
ajvar, topinky z klasického českého chleba, malé zelené okurky
Postup
1

Plátkům masa na několika místech nařízněte okraje, aby se nekroutily. Cibuli nakrájejte na půlkolečka.

2

Smíchejte si marinádu z oleje, hořčice, prolisovaného česneku, zázvoru, posekaných lístků bylinek a pepře a vmíchejte do ní kolečka cibule (je lepší ji nechat takto ve větších kusech, aby se pak dala snadno vyndat).

3

Plátky krkovice potřete touto marinádou z obou stran, naskládejte je na sebe do misky, zakryjte a dejte přes noc marinovat do chladničky.

4

Druhý den rozpalte pánev (ideálně grilovací), jen zlehka ji potřete olejem (maso je už mastné dost) , maso osolte a plátky na ní opečte z každé strany 4 minuty.

5

Opečené plátky naskládejte na sebe na list alobalu, zabalte a nechte cca 5 minut odpočívat, mezitím dodělejte šťávu – do pánve k výpeku přilijte pivo, med, osolte a opepřete, nechte mírně zredukovat, abyste měli tolik šťávy, kolik chcete.

6

Ochutnejte a dochuťte. Na závěr rozpusťte ve šťávě lžíci másla a vraťte do pánve maso, vypněte plamen a zakryjte ho pokličkou, aby se prohřálo a obalilo šťávou.

7

Mezitím si na jiné pánvi klasickým způsobem opečte topinky na oleji, opečené topinky vysušte papírovou utěrkou a potřete rozpůleným stroužkem česneku. Maso podávejte s topinkou a na kraj talíře dejte kopeček ajvaru.

Minutková krkovička s pivem a hořčicí 2 Foto: Minutková krkovička s pivem a hořčicí; foto: archiv FTV Prima / Karolína domácí kuchařka

Článek

Pečínka na česneku s houbami Foto:

Výborné recepty, kde má hlavní slovo vepřová krkovice – připravte grily!

Plátky vepřové krkovice neodmyslitelně patří k letnímu i prvnímu jarnímu grilování. Z tohoto kousku masa si ale můžete připravit řadu dalších dobrot jako například burger,...
Videa

reklama

reklama