Minestrone s fazolemi

Doba přípravy:
Počet porcí: 6–8
Minestrone s fazolemi Foto:
Minestrone s fazolemi
Foto: isifa.com

Pro sychravé dny je tato sytá polévka ideální. Zahřeje a dodá potřebnou energii. Můžete do ní libovolně přidávat i další druhy podzimní zeleniny, skvělý je třeba kadeřávek nebo růžičková kapusta.

Suroviny
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mrkev 300 g
řapíkatý celer 2–3 stonky
prorostlý špek 50 g
krájená rajčata (400 g) 1 plechovka
bílé fazole (400 g) 1 plechovka
drůbeží vývar 1 l
sušené oregano 1 lžička
sušený tymián 1/2 lžičky
sušený rozmarýn 1/2 lžičky
cuketa 1 ks
krátké makaróny 80 g
čerstvě namletý pepř
Postup
1

Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Očistíme mrkev a řapíkatý celer a nakrájíme. Ze špeku odřízneme kůži, špek nakrájíme na kostičky a spolu s kůží necháme asi 2 minuty dusit ve velkém hrnci. Na mírném ohni. Přidáme připravenou zeleninu a na střední teplotě necháme dále vařit. Po pěti minutách přidáme rajčata, fazole, vývar a bylinky, vše zavaříme a přikryté necháme dále vařit.

2

Cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka, nastrouháme parmezán. Do vývaru přidáme nakrájenou cuketu a makaróny a povaříme dalších 10 minut. Z polévky vyjmeme kůži od špeku, ochutíme pepřem, rozdělíme na talíře a posypeme parmezánem.

Minestrone s fazolemi Foto: isifa.com

Minestrone s fazolemi. Foto: isifa.com

 

Videa

reklama

reklama