Míchaná vejce s pečenými žampiony a kozím sýrem

Doba přípravy:
Počet porcí: 1
Míchaná vejce s pečenými žampiony a kozím sýrem Foto:
Míchaná vejce s pečenými žampiony a kozím sýrem
Foto: Opravdu zdravě

Příprava míchaných vajec zabere jen pár minut – ovšem pamatujte, že aby zůstala pěkně vláčná, je třeba je zahřívat na velmi mírném ohni za stálého míchání. Můžete přidat bylinky, na jaké jen máte chuť. A samozřejmě použít i jiné druhy hub.

Suroviny
velký žampion portobello 1 ks
olivový olej 1 lžíce
špetka himálajské růžové soli
polotvrdý kozí sýr, nakrájený na plátky 20 g
vejce 2 ks
Postup
1

Rozehřejte troubu na 170 ˚C.

2

Plátky houby položte na plech, pokapejte olivovým olejem a osolte himálajskou solí. Pečte 15 minut, pak na žampion naklaďte plátky sýra a vraťte jej na 3 minuty do trouby, aby se sýr rozehřál.

3

Vejce prošlehejte v misce se žloutkem a koprem, pak je nalijte na rozehřátou nepřilnavou pánev a na mírném ohni za stálého míchání opékejte na požadovanou konzistenci.

4

Vejce ihned podávejte doplněná houbou a posypaná trochou kopru, máte-li chuť.

Prima tip: Všechny houby jsou vynikajícím zdrojem vitaminu D, který většině z nás chybí, protože nežijeme ve slunném podnebí. Proto je vhodné houby zařadit na jídelníček obzvláště v zimě.

Opravdu zdravě

Opravdu zdravěJezte s ohledem na své tělo – zásaditě

Naučte se s touto osvěžující lifestylovou kuchařkou jíst zásaditým způsobem. Nabízí vám recepty, nad nimiž se sbíhají sliny, spolu s celostním přístupem ke zdraví. V tomto souboru více než 100 receptů se projevuje tvůrčí nadání gurmetské vegetariánské šéfkuchařky Natashy Corrett, plně podporované zkušeností přední odbornice na výživu Vicki Edgson. Recepty jsou snadné a jídla uvařená podle nich vás osvěží po celý den – od snídaně až po večerní ulehnutí do postele. Vyzkoušejte dokonalý ranní životabudič, lilkové závitky s pestem, zeleninovou polévku s quinoou, salát z karamelizovaných hrušek a čočky, karí z fazolek mungo, kořeněné fazolové karbanátky, kokosový chlebíček, hummus ze špenátu a cizrny, mandlovou buchtu s citronem a mákem nebo banánovou zmrzlinu s křupavým tofé. Lehce se přesvědčíte, jak snadné je využívat sílu alkalizujících potravin a současně jíst chutně a dobře.

Vydalo nakladatelství Slovart, www.slovart.cz

Videa

reklama

reklama