Mexická rajská polévka

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Mexická rajská polévka Foto:
Mexická rajská polévka
Foto: domácí kuchařka

Právě teď je ideální doba na husté polévky, které nejen zahřejí, ale i zasytí. Pokud ji připravujete jen pro dospělé, nešetřete s chilli, hřejivý efekt se znásobí!

Sledujte novou kulinární show Karolína, domácí kuchařka každou sobotu v 18.10 na Primě!

Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
cibule, pokrájená nahrubo 2 ks
česnek, pokrájený na plátky 6 stroužků
naložená domácí rajčata 2 x 400 g
hovězí vývar nebo voda 300 ml
rajský protlak 1 malá konzerva
sterilovaná kukuřice 1 konzerva
bílé fazole 1 konzerva
sladká mletá paprika 2 lžičky
sůl
čerstvě namletý pepř
mleté chilli (pokud nevaříme malým dětem)
Postup
1

Na olivovém oleji v hrnci osmahněte cibuli a česnek, dokud nebude cibule průsvitná. Pak přidejte rajčata, hovězí vývar nebo vodu a rajský protlak.

2

Je dobré dát na konci léta domácí rajčata do sklenic, aby je pak člověk měl, i když už není jejich sezona. Jde to řešit i kvalitní konzervou loupaných rajčat, za jejíž použití se v zimě rozhodně nikdo nemusí stydět.

3

Z kukuřice a fazolek slijte vodu, obojí přidejte do polévky a pak přidejte všechny další přísady s výjimkou čerstvého koriandru, ten přijde až do talířů, tato bylinka je pravdu velmi choulostivá.

4

Kukuřice a fazolky se vaří jen cca tři minuty, aby zůstaly pěkně šťavnaté a křupavé. Po třech minutách vypněte plamen, polévku ochutnejte, případně dosolte a opepřete. Nechte ji klidně půl hodinky odpočívat, než ji naservírujete (pokud nespěcháte), všechny chutě se pěkně propojí.

Prima tip: Další přísady do polévky volte podle toho, co máte právě doma: např. tenké kroužky chilli papričky, čerstvý koriandr, ostrou klobásu, pokrájenou opečenou slaninu.

Karolína, domácí kuchařka

Karolína, domácí kuchařka - kniha Foto:

Karolína Kamberská

Kniha je oslavou domácího vaření. Gastronomická novinářka, písničkářka a matka tří dětí Karolína Kamberská ve svých receptech vychází z tradic našich babiček, ale přetváří je pro 21. století. Recepty předávané z generace na generaci, kuchařská invence i inspirace z cest tvoří praktickou výbavu pro všechny, kterým záleží na tom, aby chvíle u společného stolu byly malou každodenní radostí.

Podstatným rozšířením nabídky jídel z televizního pořadu "Karolína, domácí kuchařka" vznikla pestrá kolekce receptů, které vám pomohou vařit nápaditě, z dostupných surovin a v krátkém čase. Karolína dobře zná z vlastní zkušenosti všechny zapeklité situace, které moderní hospodyně doma čekají. A její kuchařka je řeší s bravurou, vtipem a pochopením.

Videa

reklama

reklama