Mexická pánev

Doba přípravy:
Počet porcí: 4–6
Mexická pánev Foto:
Mexická pánev
Foto: isifa.com

Mexická kuchyně se vyznačuje ostrou chutí, masem a zeleninou. Velmi často se jídla připravují tzv. v jednom hrnci, v tomto případě v jedné pánvi.

Suroviny
olivový olej 2 lžíce
cibule 1 ks
česnek 2 stroužky
mleté maso 500 g
sůl
čerstvě namletý černý pepř
mrkev 1 ks
nasekaná rajčata z plechovky 400 g
pečené fazole z konzervy 400 g
chutney 2 lžíce
vejce 4–6 ks
čedar 1/2 hrnku
čerstvý koriandr
Postup
1

Rozehřejte olej ve velké mělké pánvi a opékejte najemno nasekanou cibuli, česnek a chilli papričku, dokud nebudou měkké. Přidejte mleté maso a pečte, dokud nebude udělané. Ochuťte solí a pepřem.

2

Přidejte najemno nastrouhanou mrkev, rajčata a pečené fazole a asi 30 minut restujte za občasného míchání. Dochuťte, je-li potřeba.

3

Do mletého masa udělejte důlky a opatrně do každého rozklepněte vejce. Přikryjte pokličkou nebo hliníkovou fólií a na mírném ohni vařte, dokud nebudou vajíčka hotová. Pokud máte pánev vhodnou do trouby, můžete ji na chvíli strčit pod gril.

4

Posypte nastrouhaným sýrem a ozdobte extra chilli papričkou nasekanou najemno a koriandrem.

Videa

reklama

reklama