Melounové gazpacho

Doba přípravy:
Počet porcí: 4
Melounové gazpacho  Foto:
Melounové gazpacho
Foto: S vášní pro jídlo

Tradiční zeleninová polévka gazpacho se podává studená. Tato varianta gazpacha není jen ze zeleniny, ale skvěle ji doplňuje meloun. V parném létě prostě ideál, no ne? Použijte jen tu nejlepší kvalitu surovin, jen tak to bude chuťová bomba.

Suroviny
dužina z melounu 1 hrnek
rajče 1 ks
červená cibule 1/3 ks
kus okurky 5 cm
červená nebo žlutá paprika 1/2 ks
česnek 1 stroužek
lístky bazalky
koriandr 1 malý svazek
led 4 kostky
šťáva z poloviny až 1 citronu
sůl
Postup
1

Příprava je v podstatě velmi jednoduchá, všechnu zeleninu, bylinky a led vhoďte do stolního mixéru a mixujte. Jelikož bude třeba rozsekat i led, tak ideálně do toho, který to umí.

2

Jak se vše promixuje, ochutnejte, dosolte, opepřete a dochuťte citronovou šťávou. Vše zalijte několika kapkami dobrého olivového oleje a promixujte znovu.

3

Hotové gazpacho podávejte chlazené s kousky zeleniny, která byla v receptu použitá, a zakápnuté ještě trochou olivového oleje.

Melounové gazpacho  Foto:

Melounové gazpacho  Foto:

Melounové gazpacho, foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo Foto: S vášní pro jídlo

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světa připravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!

Videa

reklama

reklama

\n