Medvědí máslo

Doba přípravy:
Medvědí máslo  Foto:
Medvědí máslo
Foto: profimedia.cz

Bylinkové máslo ochucené medvědím česnekem můžete mazat jen tak na chleba nebo ho využijte při úpravě dalších pokrmů. Třeba si na něm usmažte míchaná vajíčka :)

Prima tip: Pokud budete máslo hned používat, nechte ho v misce, ale chcete-li ho uchovat (a vyplatí se připravit si ho ve větším množství – podobně jako pesto), vytvarujte ho na kusu fólie do válečku, stočte a dejte zmrazit. Pak už stačí jen odkrajovat plátky a nechat je pozvolna rozpustit na horkém steaku nebo je vsunout pod kůži kuřete, které budete péct, ochutit jím jakoukoli polévku... Možnosti jsou nekonečné.

Suroviny
čerstvý medvědí česnek 1 hrst listů
změklé máslo 250 g
sůl
Postup
1

Dobře opláchnuté a osušené listy medvědího česneku stočte a nakrájejte napříč na co nejjemnější proužky. Promíchejte je se změklým máslem, případně lehce dosolte. Pro intenzivnější zbarvení a hladší konzistenci můžete listy také napřed rozmixovat a pak utřít s máslem.

2

Máslo je skvělé například na bagety – natřete ho na lehce nasucho opečené a po délce rozpůlené bagetky. Do celé bagety můžete také v asi 3cm intervalech udělat zářezy, vetřít do nich máslo a celou, v alobalu zabalenou bagetu péct asi 15 minut v troubě.

Medvědí máslo  Foto:

Medvědí máslo, foto Profimedia.cz

Další skvělé recepty na zpracování medvědího česneku najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Prima FRESH jaro 2015  Foto:

Přivítejte jaro s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jaro se nezadržitelně blíží a všichni milovníci jídla nedočkavě vyhlížejí úrodu čerstvých dobrot. Nejinak je tomu u nás v redakci, proto jsme pro vás připravili nové číslo...
Videa

reklama

reklama