Medovo-citronové kuře

Doba přípravy:
Počet porcí: 5
Medovo-citrónové kuře Foto:
Medovo-citrónové kuře
Foto: All

Křupavá kuřecí stehna s jednoduchou sladkou omáčkou, které dodá šmrnc nezaměnitelný citron. Pokud jste fanoušci hlavních chodů nasladko, rozhodně vyzkoušejte!

Suroviny
kuřecí stehna, s kostí i kůží 5 ks (cca 1 kg)
sůl
med 1/2 hrnku
rýžový ocet 1 lžíce
prolisovaný česnek 2 vrchovaté lžíce
česnek, oloupaný 6 celých stroužků
plátky citronu a kůra na ozdobu
jarní cibulka, nakrájená na posypání
Postup
1

Předehřejte troubu na 180 °C.

2

Kuřecí stehna vložte do hluboké mísy, dochuťte solí a dejte stranou.

3

V další misce rozšlehejte med, citronovou šťávu, sójovou omáčku, ocet a prolisovaný česnek. Asi čtvrtinou vzniklé omáčky maso zalijte, aby se v ní pořádně obalilo.

4

Rozehřejte pánev a zprudka opečte stehna z obou stran dozlatova. Poté je přendejte do pekáče kůží nahoru a zalijte asi jednou lžící výpeku.

5

Přidejte celí stroužky česneku, přelijte polovinou zbylé omáčky a pečte 40–45 minut, dokud není kuře propečené a kůžička křupavá.

6

Mezitím přelijte zbytek omáčky do malého rendlíku, přiveďte k varu a poté nechte na nízkém plameni probublávat (mělo by stačit asi 6 minut, ale uvidíte sami). Musí se maličko zredukovat a především zhoustnout, ale nezapomeňte neustále míchat, ať se vám nic nepřipálí.

7

Stehna podávejte zalitá připravenou omáčkou, s plátky citronu a zasypaná citronovou kůrou i jarní cibulkou.

Medovo-citrónové kuře 2 Foto: Medovo-citronové kuře; foto: cafedelites.com

Uložit

Uložit

Videa

reklama

reklama