Mátové lanýže

Doba přípravy:
Počet porcí: 15
Mátové lanýže Foto:
Mátové lanýže
Foto: Kuchařinka.cz

Cukroví na poslední chvíli? Pak vyzkoušejte to nepečené. Mátové lanýže v čokoládě se vám budou přímo rozpouštět na jazyku.

Suroviny
sušenky (piškoty nebo vaše oblíbené čokoládové sušenky) 1 hrst
mátová čokoláda after eight 8 ks
smetana (nebo 1 lžíce mascarpone) 2 lžíce
cukr na posypání
Postup
1

Piškoty nebo čokoládové sušenky rozmixujte spolu s mátovou čokoládou.

2

Přidejte smetanu a promíchejte.

3

Ze směsi uválejte kuličky a dejte je na pečícím papíru do mrazáku asi na půl hodiny.

4

Rozpusťte si čokoládu do které budete kuličky namáčet.

5

Nejlepší je použít vidličku nechat kuličku okapat a teprve až potom ji položit na pečící papír.

6

Nechte ztuhnout při pokojové teplotě.

Mátové lanýže Foto:

Mátové lanýže                                                                                             Foto: Kuchařinka.cz

Kuchařinka IISeznamte se s Kuchařinkou

Jmenuji se Petra Novotná a přiznávám, že nejsem vyučená kuchařka, ale jsem osoba s láskou k vaření. Jsem ale i máma, grafička a teď už i blogerka a mám neodolatelnou touhu vám ukázat, že vaření není tak těžké, jak se někomu může zdát a že používání základních surovin, kvalitního masa, zeleniny a trochu i hlavy může nakonec vést k tomu, že se budete cítit ještě o něco lépe...

… takže vařím, peču a třeba griluju . A přesně to, na co mám chuť já, moje děti nebo můj muž. Někdy jen proto, že se potřebuju trochu zrelaxovat nebo vyzkoušet něco nového.

 

 

 

Další tipy na cukroví najdete v našem speciálu:

Videa

reklama

reklama