Mátová zmrzlina

Doba přípravy:
Počet porcí: 1,2 litru
Mátová zmrzlina Foto:
Mátová zmrzlina
Foto: isifa.com

Mít po ruce zmrzlinu je vždy dobře. A nejlepší je mít doma tu vlastnoručně vyrobenou. Stačí pár ingrediencí, trocha času a jinou už nebude nikdy chtít.

Suroviny
čerstvá máta 1 svazek
nesolené pistácie, oloupané a nasekané 100 g
bílky 2 ks
Postup
1

Lístky máty dejte do mixéru a lehce rozsekejte, poté dejte stranou. Cukr dejte do menšího kastrolu, přidejte 3 hrnky vody a zahřívejte na mírném plameni, až se cukr rozpustí. Přidejte nasekanou mátu, zesilte oheň a vařte 8 minut. Odstavte z ohně a nechte úplně vychladnout.

2

Přelijte cukrový sirup do mísy, přidejte citronovou šťávu a nasekané pistácie. Přendejte do plastové misky, přikryjte a nechte v mrazáku asi 3 hodiny odpočívat.

3

Vyndejte z mrazáku, zmrazený sorbet přendejte do mísy od kuchyňského robota, přidejte vaječné bílky a mixujte, dokud směs nebude hladká. Poté vraťte zpět do mrazáku.

4

K servírování: Zmrzlinu vyndejte z mrazáku asi 5 minut před podáváním, poté dejte do sušenkových kornoutků a okamžitě servírujte.

Mátová zmrzlina Foto: isifa.com

Mátová zmrzlina, foto: isifa.com

Videa

reklama

reklama